Suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Sopii sinulle, jos olet kiinnostunut:

• suomen ja muiden suomalais-ugrilaisten kielten opiskelusta ja näiden kielten rakenteesta ja kehityksestä
  • merkityksen muodostumisesta, vuorovaikutuksen periaatteista ja vaihtelusta
  • vähemmistökielten asemasta
  • teksteistä ja tekstinhuollosta sekä kielen oppimisesta äidinkielenä ja toisena kielenä

Turun yliopistossa suomea ja sen sukukieliä opetetaan ja tutkitaan sekä suomalaisesta että kansainvälisestä näkökulmasta. Suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus on laaja-alainen, profiiliaan ja toimintatapojaan jatkuvasti päivittävä tutkimuksen ja akateemisen opetuksen keskus. Asiantuntevan ja innostuneen henkilökunnan antama opetus perustuu uusimpaan tietoon ja tutkimukseen.

Oppiaineessa on kaksi linjaa, suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus. Kumpaakin linjaa on mahdollista opiskella pääaineena.

Turun yliopistossa sinulla on mahdollisuus valita sivuaineita laajasta valikoimasta ja rakentaa tutkintosi täysin omien kiinnostustesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaiseksi. Valintakokeissa on mahdollista saada myös useamman kielen opinto-oikeus.

Iida Virtanen
Kielitieteitä opiskellessa sivuaineiden merkitys korostuu ammatillista suuntautumista ajatellen. Samasta koulutuksesta valmistuvat saattavat työskennellä hyvinkin erilaisissa hommissa. Uramahdollisuudet ovat siis todella monipuoliset!
Iida Virtanen
suomen kielen opiskelija
Get inspired by science.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja
  • suomi toisena kielenä (S2) -opettaja
  • toimittaja
  • tiedottaja
  • tutkija

Suomen kielestä ja suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta valmistuneita työskentelee koulutuksen ja tutkimuksen lisäksi esimerkiksi viestintätehtävissä yrityksissä ja järjestöissä.