Pohjoismaiset kielet, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• olet suomenkielinen tai kaksikielinen (suomi-ruotsi) ja haluat monipuoliseksi ruotsin kielen taitajaksi
  • haluat oppia ymmärtämään myös norjaa ja tanskaa
  • olet kiinnostunut ruotsinkielisestä ja muusta pohjoismaisesta kirjallisuudesta ja kulttuurista
  • haluat perehtyä siihen, miten ruotsin kieltä opitaan, opetetaan ja tutkitaan

Opinnoissa perehdytään myös nykykieleen ja sen rakenteeseen, pohjoismaisten kielten alueelliseen ja sosiaaliseen vaihteluun sekä niiden historialliseen kehitykseen.

Pohjoismaisten kielten opinnot antavat hyvät valmiudet suuntautua opettajaksi tai erityyppisiin kieliasiantuntijan tehtäviin. Opinnot avaavat sinulle lukuisia mahdollisuuksia työskennellä kaikissa Pohjoismaissa. Ruotsin kielen status virallisena kielenä Suomessa on sen osaajille erityinen valttikortti työmarkkinoilla.

Turun yliopistossa sinulla on mahdollisuus valita sivuaineita laajasta valikoimasta, ja rakentaa tutkintosi omien kiinnostustesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaiseksi.

sitaatti_opiskelija_hum_Henri-Hurme_pohjois-kielet
Parasta pohjoismaisten kielten opiskelussa on oppiaineen pohjoismainen erikoisosaaminen sekä oppiaineessamme tarjottava autenttinen opetus. Opetusta on ruotsin kielen lisäksi myös norjaksi ja tanskaksi sekä islanniksi!
Henrik Hurme
pohjoismaisten kielten opiskelija
Get inpired by the future.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• kieltenopettaja kaikilla koulutusasteilla
  • kieliasiantuntija järjestöissä, yrityksissä, kunnissa tai valtion laitoksissa
  • kielikouluttaja freelancerina, yrityksissä tai yrittäjänä
  • kielen tutkija yliopistossa
  • kääntäjä