Pohjoismaiset kielet, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• olet suomenkielinen tai kaksikielinen (suomi-ruotsi) ja haluat monipuoliseksi ruotsin kielen taitajaksi
  • haluat oppia ymmärtämään myös norjaa ja tanskaa
  • olet kiinnostunut ruotsinkielisestä ja muusta pohjoismaisesta kirjallisuudesta ja kulttuurista
  • haluat perehtyä siihen, miten ruotsin kieltä opitaan, opetetaan ja tutkitaan

Opinnoissa perehdytään nykykieleen ja sen rakenteeseen, mutta myös pohjoismaisten kielten alueelliseen ja sosiaaliseen vaihteluun sekä niiden historialliseen kehitykseen. Tavoitteena on myös antaa hyvä pohjoismaisen kirjallisuuden ja pohjoismaiden kulttuuri- ja yhteiskuntaolojen tuntemus.

Oppiaineessa on asiantunteva ja innostunut henkilökunta, jonka antama opetus perustuu uusimpaan tietoon ja tutkimukseen.

Turun yliopistossa sinulla on mahdollisuus valita sivuaineita laajasta valikoimasta, ja rakentaa tutkintosi omien kiinnostustesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaiseksi.

Valintakokeissa on mahdollista saada myös useamman kielen opinto-oikeus. Opintojesi aikana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus lähdeä vaihtoon ulkomaiseen yliopistoon, ja myös kotikampuksella on lukuisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

sitaatti_opiskelija_hum_Henri-Hurme_pohjois-kielet
Parasta pohjoismaisten kielten opiskelussa on oppiaineen pohjoismainen erikoisosaaminen sekä oppiaineessamme tarjottava autenttinen opetus. Opetusta on ruotsin kielen lisäksi myös norjaksi ja tanskaksi sekä islanniksi!
Henrik Hurme
pohjoismaisten kielten opiskelija
Get inpired by the future.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• kieltenopettaja kaikilla koulutusasteilla
  • kieliasiantuntija järjestöissä, yrityksissä, kunnissa tai valtion laitoksissa
  • kielikouluttaja freelancerina, yrityksissä tai yrittäjänä
  • kielen tutkija yliopistossa
  • kääntäjä