Julia Siimento

Taloustieteen opiskelija Julia

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Moikka! Mun nimi on Julia Siimento, ja olen 20-vuotias taloustieteen opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa. Olen alun perin Kuopion seudulta kotoisin, ja muutin 2020 syksyllä opiskeluiden perässä tänne Turkuun. Opiskelen tosiaan taloustiedettä pääaineenani, ja sivuaineena luen matematiikkaa. Opintoni ovat myös hyvin kielipainotteiset – luen englantia, ruotsia ja espanjaa."

Miten päädyit opiskelemaan Turun kauppakorkeakouluun?

"Luokittelisin itseni niihin tyyppeihin, joiden on vaikea sanoa vaan tiettyä asiaa mikä kiinnostaa – olen tosi utelias ja tykkään ylipäätään opetella monipuolisesti eri asioita, ja minun on tosi hankalaa nimetä vain muutama kiinnostuksen kohde. Lukiossa kuitenkin huomasin, että vaikka fysiikka, biologia ja kemia hyvin sujuivatkin, niin mielenkiintoni oli enemmän yhteiskunnallisissa asioissa ja sitä kautta lähinnä historian ja yhteiskuntaopin opiskelussa. Huomasin hallitsevani myös matematiikan hyvin, ja tajusin, että haluan hyödyntää hyvää laskupäätäni myös jatko-opinnoissa.

Ennen yhteishakua en ollut päättänyt, haenko valtiotieteisiin, oikikseen vai kauppikseen. Tajusin kuitenkin pohdittuani, että kauppis ja etenkin taloustieteen erikoistumissuunta on vaihtoehdoista minulle paras – pääsen käyttämään matikkapäätäni, lukemaan kiinnostuksenkohteitani vastaavia asioita ja voin päästä kiinni lukuisiin mielenkiintoisiin uramahdollisuuksiin.

Myös sosiaalinen luonteeni ja innokkuuteni kielten opiskeluun puolsi valintaani – Turun kauppakorkeakoulu onkin muuten tunnettu kielipainotteisuudestaan. Turku opiskelijakaupunkina tuntui muutenkin ihanalta. Halusin päästä vähän kauemmas kotiseudustani, näkemään uusia ympäristöjä ja tutustumaan aivan uusiin tyyppeihin – ja tähän Turku sopikin erinomaisesti.

Kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa äidinkielen, englannin, ruotsin, historian, pitkän matematiikan ja yhteiskuntaopin. Hyvien papereiden ansiosta pääsin suoraan todistusvalinnalla ekaan hakukohteeseeni eli tänne Turun kauppikseen, TSE:lle. Täällä sitä nyt on yli vuosi tullut opiskeltua, ja en voisi olla tyytyväisempi valintaani!"

Millaista yliopisto-opiskelu on?

"Monia huolettaa, miten yliopisto-opiskeluista selviää – onko oikeasti tarpeeksi ”päätä” lukea ja oppia vaikeita asioita, riittääkö motivaatio valmistumiseen, onko alavalinta edes oikea ja niin edelleen. Monella eteen hyppää myös huijarisyndrooma – ajatellaan, että ei oikeasti edes ole ansainnut saavutuksiaan ja onkin paljon tyhmempi mitä muut luulevat.

Edelliset ongelmat ovat valitettavasti minunkin kohdallani tuttuja, mutta niistä pääsee yli ja niistä myös oppii. Yliopisto-opiskelun aikana moni kohtaa varmasti ongelmia niin opiskelun kuin muunkin elämän suhteen, mutta aina niistä myös oppii ja pääsee yli. Yliopisto-opiskelu onkin kaikkiaan hyvin opettavaista, ei pelkästään aineopintojen suhteen vaan myös elämän ja ajattelun suhteen. Yliopistossa onkin mahdollisuus kehittää ja haastaa omaa ajatteluaan, mennä myös epämukavuusalueelleen ja löytää omia mielenkiinnon kohteitaan.

Kaiken kaikkiaan voisin sanoa, että yliopisto-opiskelun aikana varmasti itse kukin oppii asioita tietysti myös omasta opiskelualastaan, mutta myös omasta itsestään – ja tämä yliopisto-opiskelussa parasta onkin."

Mikä on unelma-ammattisi?

"On hyvä miettiä, mitä tulevaisuudeltaan haluaa, mutta toisaalta mä en oo ikinä lokeroinut itseäni mihinkään yhteen ammattiin, jota tavoittelisin. Toki unelma-ammattini pystyy kuvailemaan – haluan tulevaisuuden unelma-ammatiltani mahdollisuutta vaikuttaa etenkin yhteiskunnan asioihin, mahdollisesti taloudellisesta näkökulmasta.

Haluan ammatilta mahdollisuuden haastaa ja kehittää itseäni – haluan, että joudun astumaan myös epämukavuusalueelleni ja näin kehittymään ammattilaisena. Toivoisin myös, että ammatissani pääsen kohtaamaan ihmisiä, haastamaan heidän ajatteluaan ja toisinpäin, oppimaan uutta ja ymmärtämään yhteiskuntaa paremmin. Ehkä opiskeluvuosinani unelma-ammattini selkeytyy enemmän, ehkä ei – mutta sen tiedän, että mielenkiintoisia ammatteja maailmasta löytyy paljon, ja niistä joku on varmasti minulle juuri se oikea!"

Mikä on parasta opiskelija-elämässä?

"Mä rakastan opiskelijaelämässä sitä vauhdikkuutta, tietynlaista ”hektisyyttä” ja vapautta. Mahdollisuus olla vaikka joka ilta menossa, jos siltä tuntuu, on musta ihanaa – melkein ikinä ei tule tylsää hetkeä (jos ei halua), ja tällaiselle Duracell-pupulle vauhdikas elämäntyyli sopii erinomaisesti.

Nautin opiskelijavuosista täysillä – käyn mahdollisimman monessa tapahtumassa, tutustun innokkaasti uusiin tyyppeihin, lähden mukaan opiskelijatoimintaan ja harrastusmahdollisuuksiin ja kaiken kaikkiaan sanon mahdollisimman moneen asiaan kyllä! Tän monipuolisen opiskelijaelämän mahdollistaa Turun yliopiston, muiden tiedekuntien ainejärjestöjen ja ennen kaikkea meidän ainejärjestömme TuKYn tarjoama toiminta ja ihanat tapahtumat, joita löytyy moneen lähtöön ja ihan jokaiselle!"