Samu Warinowski

Tietojenkäsittelytieteen opiskelija Samu

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Mä oon Samu Warinowski, 25-vuotias turkulainen opiskelija ja Utulähettiläs! Opiskelen teknillisessä tiedekunnassa pääaineenani tietojenkäsittelytieteet. Sivuaineena opiskelen sukupuolentutkimusta ja tietojärjestelmätieteitä."

Miten päädyit opiskelemaan tietojenkäsittelytieteitä Turun yliopistoon?

"Mulle oman alan löytäminen ei ollut itsestäänselvyys. Lukion jälkeen koitin pitkään löytää mun paikan, ja pohdin pitkään mitä haluun tehdä isona.

Yhtenä päivänä päädyin juttelemaan ohjelmistokehittäjänä työskentelevän ystäväni kanssa töistä, ja puoliksi vitsillä ehdotin, josko hän voisi opettaa koodaamista mulle. Ajattelin, ettei ala voi missään tapauksessa olla mulle, koska en osaa matematiikkaa. Halusin kuitenkin ymmärtää perustat, vaikken siitä eteenpäin ymmärtäisikään enää yhtään mitään. Noh, se vei täysillä mukanaan, tajusin ettei tää ookkaan matikkaa, ja lopulta päätin hakea tietojenkäsittelytieteisiin.

Tietojenkäsittelytieteethän on paljon muutakin kuin koodaamista, mutta se kokonaisvaltaisempi lähestymiskulma inspiroi mua vielä entisestään. Ekassa haussa jäin varasijoille, joten päätin suorittaa vuoden kestävät perusopinnot avoimessa yliopistossa jo etukäteen, ja lopulta pääsinkin seuraavana vuonna sitten avoimen suorituksillani suoraan sisään!"

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Mua inspiroi uuden oppiminen. Kiinnostavat luennot ja tieteellä täytetty ympäristö ruokkii mun innostusta. Oon saanut valtavia oivalluksia tieteen parissa, ja se tunne kun asiat, joiden kanssa oot taistellut, kolahtaakin viimein paikalleen on äärimmäisen palkitseva!

Yliopistolla tuntuu, ettet oo yksin, ja aina apua tarvittaessa sitä saa. Se yhteyisöllisyys ja toisten tukeminen on ollut itelle iso juttu!"

Mikä on unelma-ammattisi?

"Mua kiinnostaisi ehkä tällä hetkellä eniten paikka jossain asiakkaiden ja teknologian välissä. Vaikka tykkäänkin kovasti koodaamisesta, niin mulle vielä inspiroivampia on isot kokonaisuudet: Mitä tehdään, miten tehdään, miksi tehdään, kenelle tehdään. Mun unelma-ammatissa mä oon jonkinlaisessa tehtävässä, jossa voin katsoa isompia kuvia."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Keskusaukio päärakennuksen edessä on mulle merkityksellinen paikka."

Lempipaikkasi Turussa?

"Mulla on lempparipaikka Hirvensalossa maanpään metsissä. Tarkka spotti pysykööt salaisuutena."