Tietojenkäsittelytiede, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• olet kiinnostunut uusista teknologioista kuten ja tietojen käsittelystä, tekoälystä, robotiikasta, tietoliikenteestä tai koneiden ja ihmisten vuorovaikutuksesta
  • olet kiinnostunut ohjelmoinnista
  • haluat olla etujoukoissa rakentamassa tulevaisuuden tietoyhteiskuntaa

Tietojenkäsittelytieteen koulutus valmistaa opiskelijat monipuolisesti sekä nykyisten että tulevaisuuden teknologioiden hyödyntämiseen. Työmahdollisuudet alalla ovat erittäin monipuoliset niin Suomessa kuin ulkomailla, ja työpaikka valmistuneille on käytännössä varma.

Tarjoamme sinulle asiantuntevaa ja ajanmukaista tietotekniikan koulutusta, johon aidosti monitieteinen yliopistomme antaa mahdollisuuden liittää omia kiinnostuksen kohteita. Voit yhdistää opintoihisi teknologian lisäksi opintoja Turun yliopiston laajasta tarjonnasta ja näin muovata tutkinnosta itsesi näköisen. Tiivis, aktiivinen ja kansainvälinen työ- ja opiskeluyhteisömme tarjoaa lisätukea opinnoillesi.

Kandidaatiksi valmistuneet sijoittuvat yleensä ohjelmointipainotteisiin tehtäviin, kuten ohjelmistojen ja sovellusten ylläpitoon ja toteutukseen.  Alan maisterien tyypillisiä työtehtäviä ovat ohjelmistojen suunnittelu ja toteutus, yritysten tiedonhallinta, tiedon analysointijärjestelmien laatiminen, tekoälyjärjestelmien suunnittelu ja kehittäminen, verkkokaupan järjestelmien ja muiden verkkosovellusten suunnittelu ja toteutus sekä vuorovaikutteisten sovellusten (esim. ja pelien ja virtuaaliympäristöjen) kehittäminen.

Sitaatti sci tt nokelainen 2-Edit
Meillä on todella monipuolinen ja innostava kurssitarjonta! Pääset tekemään konkreettisia tehtäviä ja ryhmätöitä samanhenkisessä porukassa.
Tiina Nokelainen
tietojenkäsittelytieteen opiskelija
Get inspired by the future.
Meiltä valmistut työhön, jossa voit ideoida ja innovoida uutta.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• ohjelmistosuunnittelija
  • ohjelmistokehittäjä
  • projektipäällikkö
  • pelisuunnittelija
  • järjestelmäasiantuntija
  • sovellussuunnittelija
  • lehtori
  • teknologiajohtaja

ICT-alan opiskelijaksi Turun yliopistoon?

Asiasanat: tietojenkäsittely, tietojenkäsittelytiede