Tietojenkäsittelytiede, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• olet kiinnostunut uusista teknologioista, kuten tulevaisuuden tietoliikenteestä ja tiedon käsittelystä, tekoälystä, robotiikasta tai koneiden ja ihmisten vuorovaikutuksesta
  • olet kiinnostunut ohjelmoinnista
  • haluat olla etujoukoissa rakentamassa tulevaisuuden tietoyhteiskuntaa

Tietotekniikan koulutus valmistaa opiskelijat monipuolisesti sekä nykyisten että tulevaisuuden teknologioiden hyödyntämiseen. Työmahdollisuudet alalla ovat erittäin monipuoliset niin Suomessa kuin ulkomailla, ja työpaikka valmistuneille on käytännössä varma.

Tarjoamme sinulle asiantuntevaa ja aallonharjalla olevaa tietotekniikan koulutusta aidosti monitieteisen yliopiston vahvuuksia hyödyntäen. Opintoihisi voit yhdistää teknologian lisäksi mitä tahansa opintoja Turun yliopiston laajasta tarjonnasta ja näin muovata tutkinnosta varmasti itsesi näköisen.

Työ- ja opiskeluyhteisömme on tiivis, aktiivinen ja kansainvälinen. Alemman korkeakoulututkinnon eli kandidaatin tutkinnon (LuK) suoritettuasi sinun on mahdollista jatkaa suorittamaan ylempi tutkinto englanninkielisessä kansainvälisessä maisteriohjelmassa

Kandidaatiksi valmistuneet sijoittuvat yleensä ohjelmointipainotteisiin tehtäviin, kuten tietokanta- ja verkkosovellusten ylläpitoon ja toteutukseen.  Alan maisterien tyypillisiä työtehtäviä ovat tietojärjestelmien suunnittelu ja toteutus, yritysten tiedonhallinta, tiedon analysointijärjestelmien laatiminen, tekoälyjärjestelmien suunnittelu ja kehittäminen, verkkokaupan järjestelmien ja muiden verkkosovellusten suunnittelu ja toteutus sekä vuorovaikutteisten sovellusten (esim. opetusteknologiat ja pelit) kehittäminen.

Sitaatti sci tt nokelainen 2-Edit
Meillä on todella monipuolinen ja innostava kurssitarjonta! Pääset tekemään konkreettisia tehtäviä ja ryhmätöitä samanhenkisessä porukassa.
Tiina Nokelainen
tietojenkäsittelytieteen opiskelija
Get inspired by the future.
Meiltä valmistut työhön, jossa voit ideoida ja innovoida uutta.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• ohjelmistosuunnittelija
  • ohjelmistokehittäjä
  • projektipäällikkö
  • pelisuunnittelija
  • järjestelmäasiantuntija
  • sovellussuunnittelija
  • lehtori
  • teknologiajohtaja

ICT-alan opiskelijaksi Turun yliopistoon?

Asiasanat: tietojenkäsittely, tietojenkäsittelytiede