Opiskelu tietotekniikan laitoksella

ICT-alan yliopistokoulutus monialaisessa ja kansainvälisessä Turun yliopistossa on avain tulevaisuuden työelämään. Alan osaajien kysyntä kasvaa Turussa ja maailmalla voimakkaasti, joten valmistumisen jälkeen töitä ei tarvitse hakea kauaa eikä edes kaukaa.

Tekoälyn kehittämiseen tarvitaan ihmisälyä ja esineiden internet suunnitellaan ihmisille, ei esineille. Kuka nämä hommat hoitaa? Kuka huolehtii kyber-yhteiskunnan toimivuudesta ja turvallisuudesta. Niinpä, IT-osaajia tarvitaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

Mitä meillä opiskellaan?

Tietotekniikan laitoksella opiskellaan tietojenkäsittelytieteen, tietotekniikan ja fonetiikan koulutuksissa. Tietojenkäsittelytieteestä valmistutaan luonnontieteen kandidaatiksi ja filosofian maisteriksi. Tietotekniikasta valmistutaan tekniikan kandidaatiksi ja diplomi-insinööriksi. Opintojen aiheet ovat hyvin monipuolisia:

Tietotekniikka
  • Ohjelmistotekniikka
  • Tietoliikenne- ja kyberturvallisuusteknologia
  • Robotiikka ja autonomiset järjestelmät
Tietojenkäsittelytiede
  • Data-analyysi ja koneoppiminen
  • Luonnollisen kielen käsittely
  • Vuorovaikutusmuotoilu, yhdistetty todellisuus (AR/VR) ja pelillistäminen
Lääketieteellinen tekniikka ja terveysteknologia

Lääketieteellinen tekniikka ja terveysteknologia

Fonetiikka
  • Kielen omaksuminen ja oppiminen
  • Kielen havainnointi ja tuottaminen

Alempi korkeakoulututkinto ja yhteistyö alueen yritysten kanssa perehdyttävät sinut alan käytäntöihin. Työpaikka löytyy usein jo ylemmän korkeakoulututkinnon lopputyön aikana.

Enemmän kuin opiskelua

Opiskelu tietotekniikan laitoksella koostuu luennoista, ryhmätöistä, kirjoitelmista, demoista, tutoriaaleista ja muista harjoitustehtävistä, oppimispäiväkirjoista, itsenäisestä työskentelystä, seminaareista, projektitöistä, ryhmäkeskusteluista ja tietenkin tenteistä.

Opiskelun vastapainona ja toisaalta myös sen tukena toimivat opiskelijoidemme ainejärjestöt Asteriski, Digit ja Asklepio. 1972 perustettu Asteriski on tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Tietotekniikan teekkariopiskelijoidemme ainejärjestö Digit on perustettu 1999. Uusin laitoksemme opiskelijoiden ainejärjestö on 2022 perustettu lääketieteellisen tekniikan ja terveysteknologian opiskelijoiden kilta Asklepio.

>> Video: Asklepio (2023)

>> Video: Asteriskin ja digitin haastattelu (2023)

 

Anton Teerioja.
Tämä on ensimmäinen paikka, jossa olen pystynyt opiskelemaan itselleni mielenkiintoisia aiheita aktiivisessa, avoimessa ja kannustavassa opiskelijayhteisössä.
Anton Teerioja
tietotekniikan opiskelija
Aleksi Laakso.
Tietojenkäsittelytiede mahdollistaa kiinnostavat uramahdollisuudet jatkuvasti kehittyvässä ympäristössä ja opintojen muokkauksen omien kiinnostusten mukaan kattavasta yliopiston kurssivalikoimasta.
Aleksi Laakso
tietojenkäsittelytieteen opiskelija
Roosa Hietalahti
Tykkään analysoida dataa, joten valitsin linjakseni lääketieteellisen kuvantamisen. Olen kiinnostunut menetelmistä, joilla voisi tehostaa lääketieteellisten kuvien tulkintaa.
Roosa Hietalahti
lääketieteellisen tekniikan ja terveysteknologian opiskelija
opiskelijalähettiläs 2022-2023