Asiasana: Tulevaisuuden teknologioiden laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Vierailuluento / Guest lecture: Professor Juraj Hromokovic: Teaching Computer Science as an Integral Part of Science, Mathematics and Humanities

Aika

4.3.2019 klo 12.00 - 14.00
Welcome to a guest lecture by Professor Juraj Hromokovic (Swiss federal institute of Technology, Zürich) on the topic Teaching Computer Science as an Integral Part of Science, Mathematics and Humanities. Kuuluisa tiedonkäsittelytieteen professori Juraj Hromokovic tulee 4. maaliskuuta luennoimaan...

Turun yliopisto käynnistää uuden terveysteknologian kaksoistutkintokoulutuksen yhteistyössä Fudanin yliopiston kanssa

11.12.2018

Turun yliopiston uusi kansainvälinen kaksoistutkinto-ohjelma, Master’s Degree Programme in Future Health & Technology, käynnistyy syksyllä 2019. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Fudanin yliopiston kanssa. Näin Turun yliopisto laajentaa jo käynnissä olevaa ICT -alan yhteistyötä Fudanin yliopiston kanssa myös hoitotieteeseen ja terveysteknologiaan.

Yrityksillä on pulaa pätevistä koodareista – Turun yliopisto paikkaa ohjelmistoalan osaamisvajetta

03.12.2018

Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitos käynnistää intensiivisen Full Stack -täydennyskoulutuksen, josta valmistuu tietotekniikka-alan moniosaajia. Koulutus täydentää laitoksen tarjoamia ohjelmistotekniikan ja tekoälyn muuntokoulutuksia sekä yliopiston ICT-alan perustutkintokoulutusta. Täydennys- ja muuntokoulutusten myötä Turun yliopisto pyrkii ottamaan merkittävän roolin alueellisen ja kansallisen ICT-alan osaajavajeen ratkaisemisessa.

Tutkimus tulevaisuuden teknologioiden laitoksella

Tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen tutkimuksemme vahvuus on monialaisen yliopiston poikkitieteellinen yhteistyö. Uusi tieto linkittyy usein luonnontieteen, tekniikan, liiketoiminnan ja ihmistieteiden kysymyksiin ja sovelluksiin. Tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikutuksen painopisteinä ovat terveys ja hyvinvointi, autonomiset ja älykkäät järjestelmät, digitalisaatio ja turvallinen kyberyhteiskunta.

Opiskelu tulevaisuuden teknologioiden laitoksella

ICT-alan yliopistokoulutus monialaisessa ja kansainvälisessä Turun yliopistossa on avain tulevaisuuden työelämään. Alan osaajien kysyntä kasvaa Turussa ja maailmalla voimakkaasti, joten valmistumisen jälkeen töitä ei tarvitse hakea kauaa eikä edes kaukaa.

Tulevaisuuden teknologioiden laitos

Tietotekniikka muokkaa tulevaisuutta. Koneista tulee älykkäitä, algoritmit auttavat päätöksenteossa ja lisätty todellisuus luo uusia kokemusympäristöjä. Data on "uusi öljy", ja ohjelmistot ovat modernin teollisuuden koneisto, joka jalostaa datan turvallisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitos tuottaa uutta ymmärrystä tieto- ja viestintäteknologian kehittyvistä mahdollisuuksista ja kouluttaa tietotekniikan diplomi-insinöörejä ja tietojenkäsittelytieteen maistereita.

Yliopistojen yhteiskunnallinen rooli puhutti yliopistoväkeä SANORD-vierailulla

15.08.2018

Maanantaina 13.8. Turun yliopistossa vieraili yliopistoväkeä Etelä-Afrikasta, Zimbabwesta sekä Tansaniasta. Vieraat kuuluvat Southern African-Nordic Centre (SANORD) -verkostoon, jota Turun yliopisto on ollut perustamassa vuonna 2006. Jyväskylässä 15.–16.8. pidettävä kansainvälinen SANORD-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa.