Opiskelijalähettiläs Aleksi Pelkosen henkilökuva

Tietojenkäsittelytieteen opiskelija Aleksi

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Aleksi Pelkonen ja opiskelen toista vuotta Turun yliopistossa teknillisessä tiedekunnassa pääaineenani tietojenkäsittelytieteet. En vielä ole päättänyt sivuainettani, mutta olen miettinyt aloittavani kauppakorkean tietojärjestelmätieteiden opinnot sivuaineekseni."

Miten päädyit opiskelemaan tietojenkäsittelytieteitä Turun yliopistoon?

" Olen valmistunut Riihimäen lukiosta jo 2015. Silloin minulla ei ollut mitään aavistusta jako-opinnoistani. Asepalveluksen jälkeen ajattelin kuitenkin hakea maanpuolustuskorkeakouluun. Kahden hakukerran jälkeen kiinnostus alalle kuitenkin hiipui.

Luonnollisemmaksi vaihtoehdoksi valikoitui tietojenkäsittelytieteet, sillä olen pitkään ollut tietokoneiden parissa ja ne ovat minun melko rakas harrastukseni, enkä ole päivääkään katunut.

Turun yliopisto valikoitui opiskelupaikakseni, sillä täällä kampusalue on tiivis ja lähellä keskustaa, sekä yleinen asumisviihtyvyys on todella hyvä. Tänne pääsykokeella tietojenkäsittelytieteitä opiskelemaan hakeminen on myös haastavinta, minkä vuoksi Turku päätyi ykkösvaihtoehdokseni."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa Turun yliopistossa?

"Minua inspiroi opinnoissa eniten hyvän ja mielenkiintoisen työpaikan saanti. Ei kukaan halua tehdä epämieluisaa työtä eläkeikäänsä asti.

Parasta näissä opinnoissa on uuden oppimisen lisäksi yhteisöllisyys ja ainejärjestötoiminta. Sekä opiskelijatapahtumat, missä tapaa aina uusia ja ihania ihmisiä, kenestä voi tulla todella läheisiä ystäviä, sekä tuki ja turva opintojen ohelle."

Mikä on unelma-ammattisi?

" En ole vielä täysin varma siitä mihin haluaisin valmistumiseni jälkeen, mutta tällä hetkellä kiinnostaa terveysteknologia, peliala ja mobiilidataverkkojen kehittäminen. Mutta saa nähdä mitä aika ja uuden oppiminen tuo tullessaan. Loppujen lopuksi haluaisin kuitenkin IT-alalla esimiestehtäviin."

Lempipaikkasi Turussa?

"Koko jokirannan alue. Kesäisin se on niin täynnä elämää ja siellä on todella paljon viihtyisiä ajanviettopaikkoja jokilaivoista puiston penkkeihin. Turun aivan ihana tuomiokirkkokin löytyy aivan sen varrelta. Jokirannan alue on muutenkin loistava maamerkki, sillä jos sen sijainnin kaupungilla ollessaan tietää, niin ei millään eksy. Tämä oli hyvä nyrkkisääntö itselleni tänne viime kesänä muuttaessani."