Adele Virta

Uskontotieteen opiskelija Adele

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Nimeni on Adele Virta ja opiskelen Turun yliopistossa kolmatta vuotta. Pääaineeni on uskontotiede. Sivuaineena minulla on sosiaalitieteet ja liiketoimintaosaaminen. Tällä hetkellä teen uskontotieteestä kandidaatin tutkielmaa, muiden kurssien ohessa ja ensi kesänä tavoitteenani on olla filosofian kandidaatti."

Miten päädyit opiskelemaan uskontotiedettä Turun yliopistoon?

"Valmistuin lukiosta 2018 ja pidin sen jälkeen välivuoden. En tiennyt ollenkaan, mitä olisin lukion jälkeen halunnut tehdä. Välivuosi oli minulle todella antoisa ja pystyin sinä aikana ihan eri tavalla ja rauhassa, ilman paineita päätöksen teosta, tutustumaan erilaisiin Turun yliopiston koulutusvaihtoehtoihin.

Lukiossa olin kiinnostunut erityisesti psykologiasta, historiasta ja uskonnosta, jotka lopulta kaikki myös kirjoitin. Välivuotena tutkin näihin aineisiin liittyviä opiskelu- ja työmahdollisuuksia. En halunnut tehdä ns. "vääriä päätöksiä". Törmäsin opintopolkua selaillessani kulttuurintutkimuksen tutkinto-ohjelmaan, joka herätti mielenkiintoni. Uskontotiede, erilaisten uskontojen objektiivinen tarkastelu kulttuurisesta näkökulmasta teki minuun erittäin syvän vaikutuksen. Päätin hakea yhteishaussa keväällä 2019 uskontotieteen kandidaatin + maisterin koulutukseen.

Keväällä hankin pääsykoekirjan ja luin sen yhden kerran, erittäin huolellisesti. Tein samalla kirjaan hurjan määrän muistiinpanoja, jotta kertaaminen sujuisi helpommin. Aihe kiinnosti minua oikeasti ja reilut 300 sivua taittui suhteellisen näppärästi. Pääsykoepäivänä jännitin ensinnäkin oikean paikan löytämistä, ja itse pääsykoetta. Kesällä 2019 töistä päästyäni sain tietää, että minut oli hyväksytty opiskelemaan uskontotieteitä Turun yliopistoon. Sitä ilon, riemun ja epäuskoisuuden tunnetta en varmasti ikinä unohda!"

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Aloitin opiskelut 2019 täysin nollista. En tiennyt mitään opiskelusta yliopistossa, campus alueesta tai opintopisteistä. Mietin, että mihin olin oikein ryhtynyt.  Pääsin kutienkin tekemisen kautta käsiksi opiskeluun ja opiskelijaelämään.

Opiskeluissa inspiroi, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, uuden oppiminen. Uuden oppiminen ei ole mitenkään helppoa tai vaivatonta tapahtumavirtaa. Kun yliopistossa huomaat oppineesi jotain, tiedät myös, että olet tehnyt töitä sen eteen. Uuden oppiminen on palkitsevaa ja kasvattavaa. Pian huomaa liittävänsä esimerkiksi yhteiskunnallisia asioita syy-seuraussuhteiksi, tietäen myös ilmiöiden taustoja. Samalla oppii myös erottelemaan erilaisia näkökulmia ja tekemään niistä omia tulkintoja. Sitä huomaa tietävänsä asioista paljon enemmän, kuin on tottunut ajattelemaan. Uuden oppiminen yllättää ja se inspiroi opiskelemaan lisää, vaikka se on ajoittain työlästä.

Turun yliopistolla minua on kannustettu seuraamaan omia mielenkiinnon kohteita ja tavoittelemaan niiden avulla omia unelmia. En osaa sanoa ainoastaan yhtä asiaa, joka on parasta opiskelussa, sillä niitä on lukuisia. Itse kuitenkin koen, että Turun yliopistossa saat olla oma itsesi ja kehittää omaa osaamistasi, suhteellisen omilla ehdoilla."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Tulevaisuudessa ja työelämässä haluaisin hyödyntää poikkitieteellistä osaamistani. Haluaisin esimerkiksi toimia konsulttina tai HR-puolella. Verkostoituminen on hyvä mahdollisuus työelämän tavoitteiden saavuttamiseksi ja Turun yliopistossa se on helppoa runsaan opiskelijaelämän ansiosta! Vanhojen kavereiden lisäksi, olen saanut myös uusia kavereita eri tiedekunnista. Tulevaisuudessa voit olla kollega kenen tahansa vanhan ystäväsi kanssa!"

Lempipaikkasi Turussa?

"Olen aina asunut Varsinais-Suomessa, joten Turku oli minulle jo entuudestaan melko tuttu. Lempipaikkani Turussa on silti oma koti!

Hirvensalon silta ja Majakkarannan ympäristö ovat Turussa suosikkejani. Turussa luonto on lähellä, samoin kuin keskustan vilske. Tämä kombinaatio mahdollistaa ulkoilun kaikkine mahdollisuuksineen lähellä keskustan palveluja. Turussa on helppo liikkua jalan, pyörällä, potkulaudalla, bussilla tai autolla!

Turun yliopistossa ei opiskella mitään niin vaikeaa, että sitä pitäisi pelätä.  Usko omiin kykyihin kantaa pitkälle ja kantapään kautta oppii parhaiten!"