Eva Bonnet

Oikeustieteen opiskelija Eva

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Eva Bonnet ja opiskelen oikeustiedettä toista vuotta Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Meidän opinnoissamme ei ole pää- tai sivuaineita, mutta olen opiskellut ranskaa osana valintaisia opintojani."

Miten päädyit opiskelemaan oikeustiedettä Turun yliopistoon?

"Vielä abivuoden alussa jatko-opintosuunnitelmani olivat todella epävarmat. Minua kiinnosti yhteiskunnalliset alat, mutta myös luonnontieteet ja tekniikka. Harkitsin oikeustieteen lisäksi todella montaa eri koulutusta ja myös opiskelua ulkomailla.

Abivuoden aikana pääsin osallistumaan kouluvierailuihin ja -esittelyihin, jotka auttoivat rajaamaan vaihtoehtoja. Vielä yhteishaun aikana mietin eri vaihtoehtoja ja viimeisenä hakupäivänä laitoin eri koulutusalat ja yliopistot pitkälti satunnaiseen järjestykseen. Onneksi olen viihtynyt Turussa ja opintojeni parissa todella hyvin alun epävarmuudesta huolimatta."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Parasta yliopisto-opiskelussa on, että voi itse suunnitella omien opintojen ja arjen kulkua. Opintojen joustavuuden takia on helppoa yhdistellä eri kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia.

Kun saa opiskella itseään kiinnostavia aiheita opinnot tuntuvat inspiroivilta ja mielekkäiltä. Yliopistossa on myös enemmän opiskelijoita kuin lukioissa, ja eri kursseilla käy eri ihmisiä niin tutustuminen uusiin tuttavuksiin on todella helppoa."

Mikä on unelma-ammattisi?

"En tiedä vielä tarkalleen mihin haluaisin työllistyä, mutta työ kansainvälisessä työyhteisössä kiinnostaa minua. Etenkin kansainväliset järjestöt houkuttelevat minua tällä hetkellä.

Haluan jo opintojeni aikana opiskella kieliä ja hakea vaihtoon jossakin vaiheessa niin pääsen tutustumaan kansainväliseen ympäristöön."

Lempipaikkasi Turussa?

"Lempipaikkani opiskella Turussa on kaupunginkirjasto. Siellä on hyvät tilat, jossa voi opiskella yksin ja keskittyä kunnolla, mutta myös tiloja, joissa voi nähdä kavereita ja keskustella yhdessä. Kirjasto sijaitsee jokirannassa, josta löytyy myös kivoja ravintoloita ja kaunis kävelypaikka.

Tykkään myös liikkua luonnossa. Turussa Ruissalo sijaitsee lähellä keskustaa ja sinne on hyvät kulkuyhteydet, joten käyn siellä usein kävelyillä tai kesällä rannalla. Käyn myös ainakin kerran kesässä läheisessä Kurjenrahkan kansallispuistossa."