Asiasana: Yrittäjyys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

WORK2021-konferenssisarjan toisen osan WORK II kohokohdat

26.10.2021

Monet toisen WORK2021-konferenssin työryhmien esityksistä ja keskusteluista liittyivät Covid-19-pandemian aiheuttamiin työelämän ja henkilökohtaisen elämän haasteisiin sekä työn kehitykseen pandemian aikana ja se jälkeen. Pandemian jälkeisestä työelämästä keskusteltiin niin plenaristien kuin työryhmien toimesta.

Yrittäjyys arkisena puurtamisena vai sankaritarinana - miten naisyrittäjät puhuvat yrittämisestä? (Väitös: Riikka Franzén, 29.10.2021, yrittäjyys)

Yrittäjä näyttäytyy monesti sankarina, joka visionäärisyytensä ja poikkeuksellisen kyvykkyytensä ansiosta kykenee, usein yksin, raivaamaan esteet tieltään ja luomaan menestyneen yrityksen. Tällainen mediassakin usein esitetty tarina on säkenöivä ja inspiroivakin, mutta moniko yrittäjä todellisuudessa pystyy samaistumaan sankarin rooliin? KTM Riikka Franzénin väitöstutkimus liiketoimintamahdollisuuksien luomisesta tarkastelee naisyrittäjien puhetta ja tarinoita yrittäjyydestä piirtäen arkisempaa ja monimuotoisempaa kuvaa yrittäjyydestä.

WORK2021-konferenssisarjan ensimmäisen osan WORK I:n kohokohdat

25.08.2021

WORK2021 konferenssisarjan ensimmäisessä osassa, WORK I:ssa, keskustelut pyörivät Covid-19-pandemian aiheuttamissa suurissa haasteissa työelämässä ja ihmisten henkilökohtaisessa elämässä. Nämä keskustelut koskivat myös läheisesti työelämän tulevaisuutta pandemian jälkeisenä aikana: Miltä tulevaisuuden työ tulee näyttämään?

 

Lukuvuoden 2020–2021 Intoa!-yrittäjyystekopalkinto Turun kauppakorkeakoulun Entrepreneurs in Residence (EiR) -ohjelmalle

31.05.2021

30 000 euron Intoa!-yrittäjyystekopalkinto myönnettiin kevään yrittäjyyspäivässä Turun kauppakorkeakoulun Entrepreneurs in Residence (EiR) -ohjelmalle. Palkinto jaettiin yhteistyössä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa. Vuodesta 2016 alkaen jaetun palkinnon avulla Turun yliopisto on tukenut yhdessä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa yrittäjämäisiä tekoja yhteensä nyt jo lähes neljännesmiljoonalla.