Humanistipäivää vietetään vuosittain kevään kynnyksellä huhtikuun loppupuolella. Humanistipäivä kokoaa yhteen tiedekunnan koko väen: opiskelijat, tohtorikoulutettavat, tutkijat, opettajat ja muun henkilökunnan sekä alumnit. Humanistipäivä tuo esiin humanismin merkitystä sekä rakentaa yhteistä humanisti-identiteettiä. Humanistipäivässä julkistetaan vuosittain valittavat humanistitohtori-, humanistimaisteri- ja humanistiteko-kunniamainintojen saajat.

Humanistinen tiedekunta 100 vuotta

Vuonna 2020 Humanistipäivässä juhlistetaan 100-vuotiasta tiedekuntaa. Humanistipäivää vietetään perjantaina 24.4.2020 klo 14 alkaen Sirkkalan kasarmialueella Janus-salissa ja sen aulassa.

Ohjelmassa muun muassa:

  • Avaussanat, dekaani Jaakko Suominen
  • Humanistinen tiedekunta 100 vuotta, emeritusprofessori Kari Immonen
  • Kunniamaininnat: vuoden 2019 humanistiteko, vuoden 2019 humanistimaisterit, vuoden 2019 humanistitohtori
  • Muisteltu ja muistettu tiedekunta -näyttelyn avaus, yliopisto-opettaja Tuomas Hovi

Tiedekunnan laitokset järjestävät yhteisen ohjelman jälkeen noin klo 16.30 alkaen afterwork-tilaisuudet alumneille, henkilökunnalle ja opiskelijoille. Näistä tilaisuuksista ja niihin ilmoittautumisesta luvassa lisätietoa myöhemmin.

Lue lisää Humanistipäivän perinteestä

Humanistipäivässä julkistetaan vuosittain valittavat humanistitohtori-, humanistimaisteri- ja humanistiteko-kunniamainintojen saajat.

> Humanistikunniamaininnat 2000-

Päivän kuluessa kuullaan tutkimuksen uusista tuulista ja tarjotaan mahdollisuus tutustua esimerkiksi tiedekunnassa käynnissä oleviin hankkeisiin.

Humanistipäivä on myös alumnipäivä. Se tarjoaa alumneille mahdollisuuden tavata vanhoja opiskelutovereita ja opettajia.​ Yksi Humanistipäivän tavoitteista on tiivistää alumnien, opiskelijoiden sekä tutkijoiden ja opettajien yhteistyötä: solmia uusia kontakteja, tuottaa elämyksiä ja luoda tila uusille ajatuksille.

Yhteistyössä voimme tarjota opiskelijoillemme entistäkin parempaa koulutusta, tehdä menestyksekkäämpää tutkimusta ja huolehtia siitä, että humanistisen tiedekunnan kasvatit ovat tulevaisuudessakin monipuolisesti yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Vuonna 2019 Humanistipäivää vietettiin perjantaina 26.4.2019. 

> Vihapuheen ja vastakkainasettelun historiaa selvittänyt Vihan pitkät jäljet -hanke on vuoden 2018 humanistiteko