Humanistipäivä

Humanistipäivää vietetään vuosittain kevään kynnyksellä huhtikuun loppupuolella. Humanistipäivä kokoaa yhteen tiedekunnan koko väen: opiskelijat, tohtorikoulutettavat, tutkijat, opettajat ja muun henkilökunnan sekä alumnit. Humanistipäivä tuo esiin humanismin merkitystä sekä rakentaa yhteistä humanisti-identiteettiä.

Humanistipäivässä julkistetaan vuosittain valittavat humanistitohtori-, humanistimaisteri- ja humanistiteko-kunniamainintojen saajat.

> Humanistikunniamaininnat 2000-

Päivän kuluessa kuullaan tutkimuksen uusista tuulista ja tarjotaan mahdollisuus tutustua esimerkiksi tiedekunnassa käynnissä oleviin hankkeisiin.

Humanistipäivä on myös alumnipäivä. Se tarjoaa alumneille mahdollisuuden tavata vanhoja opiskelutovereita ja opettajia.​ Yksi Humanistipäivän tavoitteista on tiivistää alumnien, opiskelijoiden sekä tutkijoiden ja opettajien yhteistyötä: solmia uusia kontakteja, tuottaa elämyksiä ja luoda tila uusille ajatuksille.

Yhteistyössä voimme tarjota opiskelijoillemme entistäkin parempaa koulutusta, tehdä menestyksekkäämpää tutkimusta ja huolehtia siitä, että humanistisen tiedekunnan kasvatit ovat tulevaisuudessakin monipuolisesti yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Humanistipäivä 2019

Humanistipäivä 2019

Vuonna 2019 Humanistipäivää vietetään perjantaina 26.4.2019 klo 14.15 alkaen Sirkkalan kampuksen Janus-salissa ja sen aulassa (Kaivokatu 12, Turku).

Ohjelma

Humanismin merkitys yhteiskunnassa
klo 14.15-16.00 Janus-sali (Kaivokatu 12, Turku)

Dekaani Jaakko Suomisen avaussanat

Työelämäprofessori Tiina Raevaaran puheenvuoro

Paneelikeskustelu, jossa keskustelijoina ovat tiedekunnan neuvottelukunnan jäsenet ja tiedekunnan alumnit viestintäpäällikkö Piia Alvesalo (Sivistystyönantajat) ja neuvonantaja Jarno Talvitie (Strategia- ja organisaatiotyöryhmä, Suomen Pankki), tohtorikoulutettava Lotta Aarikka (suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus), professori Matti Peikola (englannin kieli) ja puheenjohtajana varadekaani, professori Hanna Meretoja (yleinen kirjallisuustiede).

Vuoden 2018 humanistikunniamainintojen julkistus: humanistimaisterit, humanistitohtori (valitsijana professori emerita Liisa Steinby) ja humanistiteko.

Ohjelmalliset afterworkit alumneille, henkilökunnalle ja opiskelijoille

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen oppiaineet: Januksen aula (Kaivokatu 12) klo 16.15–18.30

  • Lyhyiden, ajankohtaisten hanke-esittelyjen (mm. Agricola-portaali, Tekstit liikkeessä ja Humanisti sotessa) lisäksi osallistujat pääsevät nauttimaan amerikansuomalaisten kansallissankarin Pyhän Urhon edesottamuksista kertovasta nukketeatteriesityksestä ja tapaamaan vanhoja tuttuja ja solmimaan uusia tuttavuuksia. Myös ainejärjestöt ovat mukana tapahtumassa.

Kieli- ja käännöstieteiden oppiaineet: Signumin aula (Yliopistonmäki) klo 16.30–18.30

  • Afterworkin esittelypisteissä voi tutustua laitoksen tutkimusverkostoihin ja -keskuksiin, kuulla opetukseen liittyvistä uusista tuulista (mm. yhteistyö Turun museokeskuksen kanssa ja Käännöstyöpaja-konsepti) sekä tutustua ainejärjestöjen toimintaan ja laitoksen alumneihin. Mukana menossa on myös Elias-robotti, jonka käyttöä vieraan kielen opetuksessa esittelee Utelias Oy.

Afterworkeissa on mahdollisuus tutustua tiedekunnassa käynnissä olevaan Muistettu tiedekunta -hankkeeseen, jossa kerätään tiedekunnan opiskelijoiden, työntekijöiden ja alumnien humanistiseen tiedekuntaan liittyvää muistitietoa vuosikymmenien varrelta. Sekä Januksen aulassa että Signumissa on mahdollisuus jakaa omia muistoja hankkeen käyttöön.

> Lue lisää Muistettu tiedekunta -hankkeesta

Molemmissa afterworkeissa on tarjolla pientä suolaista ja kuohuvaa.

> Tarjoilun järjestämiseksi ilmoittaudu mukaan viimeistään 18.4.

Jatkot

Humanistipäivän ja afterworkien jatkoja vietetään Panimoravintola Koulussa (Eerikinkatu 18) klo 19.00 alkaen. Tervetuloa mukaan!

> Humanistipäivä 2019 -tapahtuma Facebookissa