Humanistipäivä kokoaa yhteen tiedekunnan koko väen: opiskelijat, tohtorikoulutettavat, tutkijat, opettajat ja muun henkilökunnan sekä alumnit. Humanistipäivä tuo esiin humanismin merkitystä sekä rakentaa yhteistä humanisti-identiteettiä. Humanistipäivässä julkistetaan vuosittain valittavat humanistitohtori-, humanistimaisteri- ja humanistiteko-kunniamainintojen saajat.

Lue lisää Humanistipäivän perinteestä

Humanistipäivässä julkistetaan vuosittain valittavat humanistitohtori-, humanistimaisteri- ja humanistiteko-kunniamainintojen saajat.

> Humanistikunniamaininnat 2000-

Päivän kuluessa kuullaan tutkimuksen uusista tuulista ja tarjotaan mahdollisuus tutustua esimerkiksi tiedekunnassa käynnissä oleviin hankkeisiin.

Humanistipäivä on myös alumnipäivä. Se tarjoaa alumneille mahdollisuuden tavata vanhoja opiskelutovereita ja opettajia.​ Yksi Humanistipäivän tavoitteista on tiivistää alumnien, opiskelijoiden sekä tutkijoiden ja opettajien yhteistyötä: solmia uusia kontakteja, tuottaa elämyksiä ja luoda tila uusille ajatuksille.

Yhteistyössä voimme tarjota opiskelijoillemme entistäkin parempaa koulutusta, tehdä menestyksekkäämpää tutkimusta ja huolehtia siitä, että humanistisen tiedekunnan kasvatit ovat tulevaisuudessakin monipuolisesti yhteiskunnallisia vaikuttajia.

> Vihapuheen ja vastakkainasettelun historiaa selvittänyt Vihan pitkät jäljet -hanke on vuoden 2018 humanistiteko