Yhteistyö saksan kielen oppiaineessa

Saksan kielen oppiaineen tutkijat ovat kansainvälisesti verkostoituneita oman alansa kehittäjiä. Toteutamme kurssitarjontaamme yhteistyössä lukuisten paikallisten toimijoiden kanssa. Yritysvierailut, paikalliset kulttuurikohteet ja kansainvälisten asiantuntijoiden vierailut muodostavat osan yliopisto-opintoja. 

 

Saksan kielen yhteistyökumppanit Suomessa ja maailmalla

Tutkimusyhteistyötä tehdään monen eurooppalaisen yliopiston, esimerkiksi Berliinin, Grazin, Groningenin, Limerickin, Nijmegenin, Saarlandin Tukholman ja Tallinnan yliopistojen kanssa.

Kääntämisen opiskelua ja tutkimusta vahvistaa kansainvälisen simuloitujen käännösyritysten INSTB-verkoston (International Network of Simulated Translation Bureaus) kautta tehtävä yhteistyö. 

Opetuksessa tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat kotiyliopiston muut kieliaineet, Turun normaalikoulu, opettajankoulutuslaitos sekä Åbo Akademin saksan kielen oppiaine, jonka maisterivaiheen kurssit ovat avoimia myös Turun yliopiston saksan opiskelijoille. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Goethe-instituutti, DAAD, Turun seudun kieltenopettajat ry sekä Turun Suomi-Saksa -yhdistys sekä Saksan liittotasavallan, Sveitsin ja Itävallan suurlähetystöt.