tutkijat Signumissa

Yhteistyö ja palvelut humanistisessa tiedekunnassa

Tarvitsetko asiantuntijaa, yhteistyökumppania tai vaikkapa tekijää määräaikaiseen projektiin? Tiedekunnan tutkijat, opettajat ja opiskelijat ovat valmiita yhteistyöhön.

Tiedekuntamme edustamat tieteenalat ovat näkyvästi esillä yhteiskunnassa. Yhteistyö yhteiskunnan eri sektoreita edustavien tahojen kanssa on toimintamme olennainen osa. Asiantuntijamme muun muassa järjestävät yhteistyössä eri toimijoiden kanssa alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä tilaisuuksia ja tapahtumia paitsi tiedeyhteisölle myös laajalle yleisölle.

Tutustu palveluihimme

Asiantuntijapalvelut

Humanistisen tiedekunnan vahvuuksia ovat yhtäältä historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen alojen ja toisaalta kielten ja kielentutkimuksen alojen asiantuntijuus. Osaamisemme perustuu vahvaan tutkimukseen ja sen kautta syntyvään uuteen tietoon. Tiedekuntamme asiantuntijat osallistuvat mielellään julkiseen keskusteluun ja kommentoivat ajankohtaisia asioita.

> Hae asiantuntijaa nimellä tai aihealueen mukaan

Palvelut kouluille ja muille oppilaitoksille

Yksi yhteistyön muoto on myös kouluissa vierailu tai koululaisryhmille ja opinto-ohjaajille järjestettävät vierailut humanistisessa tiedekunnassa ja sen eri oppiaineissa.

Tarkempaa tietoa eri oppiaineiden tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista saa ottamalla yhteyttä suoraan oppiaineisiin.

Turun yliopistossa on yhdeksän opiskelijalähettilästä, jotka kertovat opiskelijaelämästä ja koulutustarjonnasta sosiaalisessa mediassa, lukioissa ja tapahtumissa. Lähettiläämme postaavat Turun yliopiston Instagram-tilille kuvia ja tarinoita vuoroviikoin aihetunnisteella #utulähettiläs ja tekevät porukalla YouTube-videoita. 

> Lue lisää Turun yliopiston opiskelijalähettiläistä

Aineistot ja aineistoinfrastruktuurit

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkisto sisältää laitoksen oppiaineiden tutkimus- ja opetustoiminnan tuloksena syntyneitä kokoelmia. 

> Tutustu HKT-arkiston kokoelmiin sen verkkosivustolla

Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaine harjoittaa laajaa yhteistyötä tarjoamalla asiantuntija-apuaan niin tiedeyhteisölle kuin ympäröivälle yhteiskunnallekin. Oppiaineen yhteydessä toimii Lauseopin arkisto.

> Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielitieteen aineistoinfrastruktuurit

> Tutustu Lauseopin arkiston kokoelmiin sen verkkosivustolla

Palvelut yrityksille

Humanistisessa tiedekunnassa on korkeatasoista ja monipuolista humanististen alojen osaamista. Ole yhteydessä, kun esimerkiksi tarvitset vierailevaa luennoitsijaa, asiantuntijaa projektiin, yhteistyökumppania tutkimushankkeeseen tai kun haluat teettää esimerkiksi tilaustutkimuksen opiskelijoiden tai tutkijoiden toteuttamana.

Tarkempaa tietoa eri oppiaineiden tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista saa ottamalla yhteyttä suoraan oppiaineisiin.

> Humanistisen tiedekunnan yksiköt

> Turun yliopiston palvelut yrityksille ja yhteisöille

Humanistisen tiedekunnan ja Turun museokeskuksen yhteistyö

Humanistinen tiedekunta ja Turun museokeskus solmivat maaliskuussa 2018 kuusivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa jo entuudestaan tiivistä yhteistyötä ja lisätä verkostoitumista. Tiedekunta ja museo syventävät yhteistyösopimuksella hanke- ja projektiyhteistyötä.

> Lue lisää

Hiiskuttua-verkkolehti

Ajankohtaista humanistisessa tiedekunnassa tehtävää tutkimusta, tapahtumia, opinnäytteitä ja toimijoita esitellään humanistisen tiedekunnan Hiiskuttua-verkkolehdessä. Lehden teemanumeroissa on käsitelty humanistisen tutkimuksen näkökulmista inhimillistä olemassaoloa koskevia aiheita, kuten rakkaus, pelko, aika ja raha.

> Lue Hiiskuttua sen omalla verkkosivustolla 

Humanistipäivä

Humanistipäivää vietetään vuosittain kevään kynnyksellä huhtikuun loppupuolella. Humanistipäivä kokoaa yhteen tiedekunnan koko väen: opiskelijat, tohtorikoulutettavat, tutkijat, opettajat ja muun henkilökunnan sekä alumnit. Humanistipäivä tuo esiin humanismin merkitystä sekä rakentaa yhteistä humanisti-identiteettiä.Humanistipäivässä julkistetaan vuosittain valittavat humanistitohtori-, humanistimaisteri- ja humanistiteko-kunniamainintojen saajat.

> Lue lisää Humanistipäivästä