Tutustu kirjaston aineistoihin
Kirjaston kautta käytössäsi on laajat ja korkeatasoiset aineistot tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun. Aineistot löytyvät Volter-tietokannasta, kirjaston oppaista ja BrowZine-lehtitietokannasta.
Neuvottelut isojen tiedelehtikustantajien (mm. Wiley, Taylor & Francis) kanssa ovat edistyneet loppuvuonna 2019. Taustatietoa tilanteesta löytyy kirjaston verkkosivuilta.
Turun yliopiston kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto. Vaikka kirjasto tukee ensisijaisesti yliopiston tutkimusta, opetusta ja opiskelua, ovat sen hankkimat laajat ja korkeatasoiset tietoaineistot kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Aineistot löytyvät Volter-tietokannasta sekä kirjaston oppaista tieteenaloittain ja aiheittain.
Turun yliopiston kirjasto on yksi Suomen vapaakappalekirjastoista kulttuuriaineistolain mukaisesti. Kirjastoon on sijoitettu myös EU-tietokeskus.
Turun yliopiston kirjasto on yksi maamme kulttuuriaineistoja säilyttävistä kirjastoista. Kirjastoon on saatu vapaakappalelain - eli nykyisen kulttuuriaineistolain - ansiosta aineistoa vuodesta 1919 lähtien.
Painettuja kulttuuriaineistoja on noin 25 hyllykilometriä. Kansalliskirjaston tilaston mukaan vuonna 2017 uusia kirjoja, lehtiä, pienpainatteita ja karttoja saatiin n. 300 metriä. Sanomalehtiä lukuunottamatta Turun yliopiston kirjasto saa edelleen kulttuuriaineistoihin kaikki suomalaiset painotuotteet.
Kulttuuriaineistoja ovat:
- painetut kirjat
- sanomalehdet (vuoden 2007 loppuun)
- aikakauslehdet
- pienpainatteet
- kartat ja nuotit
- digitoidut ja digitaaliset kulttuuriaineistot, jotka löytyvät kulttuuriaineistojen työasemilta
Kirjastossa on myös suomalaista vanhaa kirjallisuutta 1500-1800-luvuilta, lahjoituksena saatuja erikoiskokoelmia sekä harvinaisia teoksia kuten 1400-luvun inkunaabeleita.
Inkunaabelit ovat ennen vuotta 1501 painettuja kirjoja. Voit tutusta tarkemmin Turun yliopiston kirjastossa oleviin inkunaabeleihin ja muihin arvokirjoihin sekä erikoiskokoelmiin kirjaston oppaan avulla:
Uusimmat aineistoesittelyt:
Yhteiskunnallinen digimedia Must read
Screen studies uudenlainen resurssi elokuvatutkimuksesta kiinnostuneille
Education database aineistoja aikuiskasvatuksesta, peruskoulutuksesta, erityiskasvatuksesta ja opettajankoulutuksesta
Statista tutustu tilastotietoon ja markkinadataan
Uusi humanististen tieteiden tietokanta käytettävissä: MLA Full Text
Otamme mielellämme vastaan uusien aineistojen hankintaehdotuksia. Kirjaston tietoaineistopolitiikan mukaisesti hankimme ensisijaisesti sähköistä aineistoa.
Tutkimuskirjallisuuden ja kurssikirjallisuuden hankintaehdotukset voit tehdä sähköisillä lomakkeillamme. Jos haluat tehdä lehden tai tietokannan hankintaehdotuksen, ota yhteys tietoaineistot@utu.fi.
Kirjasto hankkii lisäksi pyynnöstä aineistoa laitoksille. Tilauksen voit tehdä laitostilauslomakkeella. Laitos voi halutessaan myös hankkia aineiston itse. Kaikki hankinnat tulee kuitenkin tehdä kilpailutettujen kanavien kautta. Tarkemmat ohjeet löytyvät intranetistä.