Ammatillinen jatkokoulutus lääketieteellisessä tiedekunnassa

Tiedekunta järjestää ammatillista jatkokoulutusta lääketieteen ja hammaslääketieteen lisensiaatintutkinnon suorittaneille.

Ammatillista jatkokoulutusta ovat erikoislääkärikoulutus ja erikoishammaslääkärikoulutus sekä yleislääketieteen erityiskoulutus. Näiden lisäksi laillistettu erikoislääkäri voi hakea suorittamaan 2-vuotista lisäkoulutusohjelmaa. 

Lääketieteellisestä tiedekunnasta valmistuu vuosittain 90–100 erikoislääkäriä ja 3–10 erikoishammaslääkäriä. Lisäkoulutusohjelman suorittajia on vuosittain keskimäärin 10.
Ammatillinen jatkokoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Ajankohtaista

  • Seuraava haku erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen kaikille erikoisaloille on 1.-13.9.2019. Haku tapahtuu sähköisesti Opintopolku-järjestelmässä. Syksyn hakukohteet julkaistaan Opintopolkuun heinäkuun alussa.
  • Ammatillisen jatkokoulutuksen toimisto on suljettuna heinäkuussa 1.-28.7.2019. Juhannuksen jälkeisellä viikolla palvelemme rajoitetusti vain ajanvarauksella. Lomakaudesta johtuen todistuksia ei laadita heinäkuussa. Jos koulutuksesi valmistuu ennen heinäkuuta, todistushakemus liitteineen tulee toimittaa ammatillisen jatkokoulutuksen toimistoon viimeistään perjantaina 7.6.
  • Vuoden 2018 erikoislääkärikouluttajapalkinto myönnettiin gastrokirurgian erikoislääkäri Risto Gullichsenille
  • TYKS-erva-alueen vastuukouluttajien keskustelu- ja intormaatiotilaisuus järjestettiin maanantaina 8.4.2019 klo 15-17 Risto Lahesmaa -salissa, T-sairaalassa. Katso tilaisuuden esitykset.
  • Erikoislääkäri/erikoishammaslääkärikoulutuksessa siirrytään sähköisiin valtakunnallisiin kuulusteluihin vuoden 2019 aikana. Kuulusteluissa hyödynnetään Examia, sähköisen tentin järjestelmää, joka on käytössä kaikissa lääketieteellistä opetusta antavissa yliopistoissa (yhteensä 27 korkeakoulussa). Lisätietoja saat tenttikoordinaattorilta ja Valtakunnallinen kuulustelu -välilehdeltä.
  • Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutus on uudistumassa. Tavoitteet on kuvattu sosiaali- ja terveysministeriön alaisen koordinaatiojaoston laatimassa valtakunnallisessa toimenpideohjelmassa