Ammatillinen jatkokoulutus lääketieteellisessä tiedekunnassa

Tiedekunta järjestää ammatillista jatkokoulutusta lääketieteen ja hammaslääketieteen lisensiaatintutkinnon suorittaneille.

Ammatillista jatkokoulutusta ovat erikoislääkärikoulutus ja erikoishammaslääkärikoulutus sekä yleislääketieteen erityiskoulutus. Näiden lisäksi laillistettu erikoislääkäri voi hakea suorittamaan 2-vuotista lisäkoulutusohjelmaa. 

Lääketieteellisestä tiedekunnasta valmistuu vuosittain 90–100 erikoislääkäriä ja 3–10 erikoishammaslääkäriä. Lisäkoulutusohjelman suorittajia on vuosittain keskimäärin 10.
Ammatillinen jatkokoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Ajankohtaista

  • Ammatillisen jatkokoulutuksen toimisto on suljettuna heinäkuussa 1.-28.7.2019. Juhannuksen jälkeisellä viikolla palvelemme rajoitetusti vain ajanvarauksella. Lomakaudesta johtuen todistuksia ei laadita heinäkuussa. Jos koulutuksesi valmistuu ennen heinäkuuta, todistushakemus liitteineen tulee toimittaa ammatillisen jatkokoulutuksen toimistoon viimeistään perjantaina 7.6.
  • Ammatillisen jatkokoulutuksen toimisto on suljettuna kiirastorstaina 18.4.
  • Vuoden 2018 erikoislääkärikouluttajapalkinto myönnettiin gastrokirurgian erikoislääkäri Risto Gullichsenille
  • TYKS-erva-alueen vastuukouluttajien keskustelu- ja intormaatiotilaisuus järjestetään maanantaina 8.4.2019 klo 15-17 Risto Lahesmaa -salissa, T-sairaalassa. Katso tilaisuuden esitykset.
  • Erikoislääkäri/erikoishammaslääkärikoulutuksessa siirrytään sähköisiin valtakunnallisiin kuulusteluihin vuoden 2019 aikana. Kuulusteluissa hyödynnetään Examia, sähköisen tentin järjestelmää, joka on käytössä kaikissa lääketieteellistä opetusta antavissa yliopistoissa (yhteensä 27 korkeakoulussa). Lisätietoja Valtakunnallinen kuulustelu -välilehdellä.
  • Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutus on uudistumassa. Tavoitteet on kuvattu sosiaali- ja terveysministeriön alaisen koordinaatiojaoston laatimassa valtakunnallisessa toimenpideohjelmassa 
  • Ammatillisen jatkokoulutuksen matka-apurahahaku syksylle 2019 – hakuaika 18.3. – 10.5.2019