Asiasana: Erikoishammaslääkärikoulutus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Lääketieteellinen tiedekunta jakoi vuoden 2019 tunnustuspalkinnot

05.11.2019

Tohtorikoulutettava, ylihoitaja Outi Tuominen on saanut Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan vuoden 2019 Kliinisen silmän. Oppimateriaalin tuottajapalkinto myönnettiin sisätautien erikoislääkäri Jussi Haveriselle Sisätautipotilaan nestehoito -oppaan laatimisesta. Vuoden erikoislääkärikouluttajana palkittiin lastentautien erikoislääkäri, lastennefrologi, dosentti Janne Kataja. 

Osaamisperustaisuus

Tavoitteena on, että lähivuosina siirrytään kohti osaamisperustaista erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutusta, jossa osaamistavoitteet määrittävät koulutuksen sisältöä, rakennetta sekä osaamisen arviointia ja jossa koulutuksen tarkka ajallinen kesto ei ole yhtä määräävä tekijä kuin aikaisemmin.

Osaamisperustaisen erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen kehittäminen liittyy sosiaali- ja terveysministeriön toimenpideohjelmaan ja sitä toteutetaan valtakunnallisesti kaikkien erikoislääkärikoulutusta tarjoavien yliopistojen yhteistyönä.

Erikoishammaslääkärikoulutus

Erikoishammaslääkärikoulutuksen tavoitteena on perehdyttää hammaslääkäri erikoisalansa tieteelliseen tietoon ja tiedonhankintaan sekä antaa hänelle valmiudet alansa erikoishammaslääkärin tehtäviin, ammattitaidon ylläpitämiseen ja erikoisalansa kehittämiseen sekä toimimiseen erikoishammaslääkärinä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmässä.

Lomakkeet

Huom! Koronavirustilanteen vuoksi lääketieteellisen tiedekunnan tilat on suljettu. Työskentelemme etänä, joten otathan yhteyttä opintohallintoon sähköpostitse tai puhelimitse, ja toimitat kaikki dokumentit sähköisesti esim. sähköpostin liitteenä tai toimittamalla linkin, josta dokumentit voi ladata. Voit käyttää kaikkien lomakkeiden toimittamiseen osoitetta laak-ammatillinen@utu.fi.