Metsämaisema jossa etualalla lähikuvassa kuusenoksia

Luonto2100-rahaston metsäkohteet

Turun yliopiston Luonto2100-rahastolla on kaksi metsäaluetta Pöytyän Yläneellä lähellä Kurjenrahkan kansallispuistoa. Vierailijat ovat tervetulleita retkeilemään metsäalueella ja tutustumaan alueen luontoon.

Metsäkohteet Kurjenrahkan kansallispuiston kupeessa

Turun yliopiston Luonto2100-rahaston kaksi metsäaluetta sijaitsevat lähellä Kurjenrahkan kansallispuistoa Pöytyän Yläneellä. Metsäalueet muodostavat yhteensä 25 hehtaarin kokonaisuuden. 

Vuonna 2022 hankitut metsäalueet Kurjenrahkan ympäristössä ovat Luonto2100-rahaston ensimmäiset kohteet. Kohteiden hankintaan saatiin merkittävä lahjoitus oikeustieteen tohtori Heidi Anderssonilta.

Yliopisto kehittää alueita tutkimustietoon perustuen, ja alueille tehdään lähtötilanteen kartoitus, hoitosuunnitelma ja tulevaisuuden visio.

Kohteet kartalla

Kohde sijaitsee Kurjenrahkan kansallispuiston kupeessa noin 35 km Turusta: Alueet kartalla:

Hankitut kaksi metsäaluetta sijaitsevat lähellä Kurjenrahkan kansallispuistoa. Kansallispuisto on Turusta noin 35 km pohjoiseen. Kartta, jolle alue merkitty: (c) Metsähallitus

Hankitut kaksi metsäaluetta (punaisella rajatut kaksi aluetta Savojärven koillispuolella) sijaitsevat lähellä Kurjenrahkan kansallispuistoa. Kansallispuisto on Turusta noin 35 km pohjoiseen. Kartta, jolle alue merkitty: (c) Metsähallitus
 

  • Rahaston hankkimasta kahdesta metsäalueesta suurempi, 20 hehtaarin alue, on Savojärven pohjoispuolella sijaitsevan Lammenrahkan koillispuolella. Alue rajautuu etelässä puolustusvoimien alueeseen, jota on kapea kaistale palstan ja kansallispuiston välissä. Pohjoisreunassa se rajautuu Ruusinrahkan suohon. Palstalla on sekä hakkuuaukkoa, taimikkoa että jo vähän varttuneemman metsän kuvioita. 
  • Pienempi palsta sijaitsee kansallispuiston ympäröimänä, Lammenrahkan ja Turunväylän itäpuolella sijaitsevan Valkiaissaarenrahkan välissä. Siihen kuuluu nuorta taimikkoa ja vajaa kolme hehtaaria peltoa. 

Retkeily ja vierailu metsäalueella - tule tutustumispolulle!

Vierailijat ovat tervetulleita retkeilemään metsäalueella ja tutustumaan alueen luontoon. Alue on paikoin vaikeakulkuinen, mutta sinne on tehty nauhoilla merkitty, lammen takaa lähtevä tutustumispolku, jota seuraamalla pääsee isompien ojien yli ja taimikkojen poikki.

Saapumisosoite tutustumispolulle: Laivastontie 2, Pöytyä, Lammenrannalla on pysäköintimahdollisuus. 

Alla olevasta kartasta näet tutustumispolun reitin ja voit tutustua kohteen metsäkuvioihin. Nähdäksesi eri metsäkuvioiden kuvaukset klikkaa numeron päältä. Kartan alapuolella olevasta linkistä voit ladata tutustumisreitin gpx-tiedoston käyttöösi.

Tutustumispolku ja alueen metsäkuviot