BioBlitz on yhteisöllinen kansalaistiedetapahtuma jonka tarkoituksena on kartoittaa mahdollisimman laajasti lajit tietyn alueen ja tietyn ajan sisällä.

BioBlitz - kartoitustapahtuma johon kaikki ovat tervetulleita

BioBlitz on alun perin Yhdysvalloista lähtöisin oleva lajikartoitustapahtuma. Tapahtuman tarkoitus on yhden vuorokauden aikana löytää ja tunnistaa tietyltä alueelta mahdollisimman monta lajia. 

BioBlitziin ovat tervetulleita kaikki

Luontoharrastajat, lapsiperheet ja kaikki tapahtumasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Eliölajien kartoitustyö toteutetaan kartoitustiimien sekä vapaaehtoisten tukijoukkojen voimin yön yli jatkuvana maratonina. Yleisö voi tulla seuraamaan tapahtumaa, osallistumaan kartoitustalkoisiin tai kokeilemaan kartoitusta lyhyemmäksi aikaa oppaiden avulla. Tapahtumassa on mukana monia asiantuntijoita, jotka mieluusti opastavat ja ottavat kiinnostuneita mukaansa pienille kartoitusretkille BioBlitzin aikana.

Tule BioBlitzeihin selvittämään, miten kasvi- ja sienilajeja tunnistetaan, miten hyönteisiä ja selkärankaisia pyydystetään ja miten eliömääriä lasketaan. Erityistä ennakko-osaamista kartoittamiseen ei vaadita, motivaatio ja kiinnostus kartoittamista kohtaan riittää.

BioBlitzeissä merkitsemme löydetyt eliöt iNaturalist palveluun. 

BioBlitz 2024 – Skanssin biodiversiteettipuisto 31.8.

Skanssin biodiversiteettipuiston alkukartoitus järjestettiin lauantaina 15.6.2024 ja tullaan järjestämään seuraavaksi lauantaina 31.8.2024. 

Katso ohjelma

Bioblitz markkinointikuva
BioBlitz järjestetään Skanssin biodiversiteettipuistossa 15.6.

Tunnelmia vuoden 2022 BioBlitzistä kampusalueella