Turun yliopisto laajentaa tekniikan tutkimustaan ja koulutustaan

Turun 320 000 asukkaan seutukunta Varsinais-Suomessa on johtavia taloudellisen kasvun ja teknologioiden kehittämiskeskittymiä Suomessa. Turulla on värikäs historia ja korkealuokkainen koulutus-, palvelu- ja kulttuuritarjonta. Turusta lounaaseen levittäytyy yksi maailman kauneimmista saaristoista.

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Turun yliopisto sijoittuu yliopistojen eliittiin eli parhaan 1 %:n joukkoon.

Olemme laajentaneet tekniikan tutkimustamme ja koulutustamme.Tiedämme myös, että monet innovaatiot perustuvat tekniikan ja muiden tieteenalojen, kuten lääketieteen rajapinnoilla tapahtuvaan tutkimukseen. Siksi tekniikka on tärkeässä roolissa monialaisen yliopistomme tuoreessa strategiassa ja toimenpideohjelmissa. Me vastaamme globaaleihin haasteisiin vahvistamalla tekniikan osaamistamme ja tuemme samalla Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta yhdessä yritysten ja muiden kumppaniemme kanssa.

Turun yliopisto on kouluttanut bio- ja tieto- ja viestintätekniikan diplomi-insinöörejä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Uudet konetekniikan ja materiaalitekniikan koulutusohjelmamme käynnistyivät syksyllä 2020. Olemme myös perustaneet teknillisen tiedekunnan, jonne keskitämme yliopistomme tekniikan tutkimuksen ja koulutuksen.