Professori Pekka Vallitulle merkittävä kansainvälinen biomateriaalitieteen palkinto

23.03.2023

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen johtajalle, professori Pekka Vallitulle on myönnetty Skandinavian biomateriaalitieteen seuran tutkimuspalkinto biomateriaalitieteen edistämisestä. 

Skandinavian biomateriaalitieteen seura (Scandinavian Society for Biomaterials, ScSB) myöntää Research Award for a contributor to Biomaterials -tutkimuspalkinnon tunnustuksena merkittävästä panoksesta ja uraauurtavista saavutuksista biomateriaalitieteen alalla. Palkinto myönnetään tutkijoille, jotka ovat keskittyneet hammaslääketieteessä ja luuta korvaavissa implanteissa käytettävien kuitukomposiittien tutkimukseen ja kliiniseen käyttöön saattamiseen. 

Palkittavia saavutuksia voivat olla esimerkiksi uusi prosessi, uusi materiaaliluokka, testimenetelmä tai muu tieteellinen tai kliininen kehitystyö, jolla on merkittävä vaikutus biomateriaalitieteeseen. Palkinnon tarkoituksena on tukea Skandinavian biomateriaalitieteen seuran jäsentutkijoiden jatkuvaa kasvua ja tunnettuutta biomateriaalialalla.

– Palkinto innostaa edelleen jatkamaan tutkimusta ja toivottavasti saamaan nuorempaa tutkijajoukkoa luottamaan pitkäjänteisen tutkimustyön merkitykseen. Itse olen tutkinut tätä materiaaliryhmää 1980-luvun lopulta saakka ja uskon alan kehityksen suurimpien läpimurtojen olevan vielä edessä, Vallittu sanoo.

Pekka Vallittu palkittiin Skandinavian biomateriaalitieteen seuran kokouksessa Rørosissa Norjassa 22.3.2023.

Skandinavian biomateriaalitieteen seuran tavoitteena on tukea biomateriaalitieteen tutkijoiden kehitystä ja tunnettuutta Skandinavian, Pohjoismaiden ja Baltian alueilla. 

Luotu 23.03.2023 | Muokattu 24.03.2023