Jane ja Aatos Erkon säätiöltä 1,6 miljoonaa Turun yliopiston kasviproteiinitutkimukselle

23.12.2020

Jane ja Aatos Erkon säätiön hallitus myönsi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan joulukuussa avustuksia yli 7,5 miljoonalla eurolla. Suurimman avustuksen, 1 648 000 euroa neljälle vuodelle, sai Turun yliopiston professori Kati Hanhineva tutkimusryhmineen. 

Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee korkeatasoista tutkimusta, taidetta ja kulttuuria. Joulukuun kokouksessa myönnetyt avustukset painottuivat tieteisiin. Suurin avustus, 1 648 000 euroa neljälle vuodelle, myönnettiin professori Kati Hanhinevan johtamalle tutkimusryhmälle Turun yliopistosta.

Hanhinevan ryhmän tutkimus keskittyy jalostettujen kasviproteiiniruokien terveysvaikutuksiin ja uudenlaisten elintarvikkeiden tuottamiseen. Tutkimus on merkityksellinen elintarvikekehitystieteelle ja ravitsemuksellisten vaikutusten arvioinnille.

– Tutkittua tietoa ja kriittistä ajattelua tarvitaan tänä päivänä enemmän kuin koskaan: hyvinvointimme rakentuu ihmisten osaamiselle. Iloitsemme tekniikan eri alojen hakemusmäärien kasvusta ja niiden ajankohtaisista, yhteiskunnallisesti merkittävistä teemoista, sanoo Jane ja Aatos Erkon säätiön asiamies Hanna-Mari Peltomäki.

Vuonna 2020 säätiö myönsi avustuksen kaikkiaan 59 tutkimusryhmälle, organisaatiolle tai henkilölle. Koko vuoden aikana avustuksia on jaettu kaikkiaan yli 45 miljoonalla eurolla. Näistä 46 edustaa tieteitä ja 13 kulttuuria, taidetta ja muita aloja

– Kuluva vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Tuntuu hienolta, että voimme olla rakentamassa omalta osaltamme kestävämpää huomista, Peltomäki toteaa.

Jane ja Aatos Erkon säätiö vastaanottaa hakemuksia ympäri vuoden. Avustuksista päättää säätiön hallitus, joka kokoontuu neljästi vuodessa. 

Jane ja Aatos Erkon säätiö sr on vuonna 2002 perustettu yksityinen säätiö, jonka ensisijaisena tarkoituksena on tekniikan ja taloustieteiden sekä lääketieteen tutkimuksen ja opetuksen edistäminen ja tukeminen. Säätiön tarkoituksena on myös taiteen ja kulttuurin sekä urheilutoiminnan ja ruumiillisen kasvatuksen ja hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö on yksi suomalaisen tieteen suurimmista tukijoista.

Luotu 23.12.2020 | Muokattu 23.12.2020