Eva-Mari Aro ja Olli Raitakari mukana maailman viitatuimpien tutkijoiden listalla

04.12.2018

Molekulaarisen kasvibiologian akatemiaprofessori, akateemikko Eva-Mari Aro ja sydäntutkimuskeskuksen johtaja, akatemiaprofessori Olli Raitakari ovat mukana maailman viitatuimpien tutkijoiden listalla. Analytiikkayritys Clarivate Analytics listasi tutkijat, jotka ovat maailman siteeratuimman prosentin joukossa.

Highly Cited Researchers 2018 -listalle ovat nousseet ne tutkijat, joiden julkaisut vuosilta 2006–2016 ovat maailman viitatuimpien yhden prosentin joukossa. Listauksessa on otettu huomioon Web of Science -tietokannan osoittama tutkijan kokonaisviittausmäärä.

Listauksen tutkijat ovat menestyneet yhdessä tai useammassa Essential Science Indicatorsin (ESI) osoittamista 21 kategoriasta. Aro sijoittuu listauksessa Plant & Animal Science -kategoriaan ja Raitakari on menestynyt poikkitieteellisesti useammassa kategoriassa. Listauksessa huomioitiin poikkitieteellinen menestys tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Highly Cited Researchers 2018 -listalla on mukana noin 6000 tutkijaa, joista noin 4000 on menestynyt yhdessä kategoriassa ja 2000 useammassa kategoriassa.

Eva-Mari Aro

Aro on toiminut Turun yliopiston kasvifysiologian professorina vuodesta 1998 alkaen. Hänen erityisalanaan on kasvimolekyylibiologinen tutkimus. Aro on luonut uuden fotosynteesitutkimuksen vahvuusalueen Suomen tieteeseen. Samalla hänen johtamastaan laboratoriosta on kehittynyt yksi kansainvälisesti arvostetuimmista fotosynteesitutkimuksen keskuksista.

Olli Raitakari

Raitakari on kansainvälisesti arvostettu asiantuntija, jolla on mittava tieteellinen tuotanto. Hänet tunnetaan eritoten Sydäntutkimuskeskuksen pitkittäistutkimushankkeista Lasten Sepelvaltimotaudin Riskitekijät (LASERI) ja Sepelvaltimotaudin riskitekijöiden interventioprojekti (STRIP). Akatemiaprofessorina Raitakari tutkii, onko vanhempien altistuminen tietyille riskitekijöille, kuten tupakansavu, ympäristömyrkyt ja psykososiaalinen stressi, yhteydessä jälkeläisten terveyteen epigeneettisten mekanismien välityksellä.

Teksti: Jenni Valta
Kuvat: Hanna Oksanen
 

Luotu 04.12.2018 | Muokattu 04.12.2018