Hannu Salmen teos digitaalisesta historiasta ilmestyy Kiinassa, Taiwanissa ja Etelä-Koreassa

14.02.2024

Kulttuurihistorian professori Hannu Salmen englanninkielinen teos digitaalisesta historiasta on käännetty kiinaksi ja julkaistu Manner-Kiinassa. Teoksen käännösoikeudet on myyty myös Taiwaniin ja Etelä-Koreaan.

Hannu Salmen teos What is Digital History? ilmestyi vuonna 2021 englantilaisen Polityn kustantamana. Teoksessa Salmi tarkastelee, kuinka digitalisaatio muuttaa historian tutkimusta. Hän käy läpi digitaalisen historian peruskäsitteitä ja kuvaa, miten historia on olemassa digitaalisessa muodossa.

What is Digital History? -teoksesta julkaistiin marraskuussa 2023 kiinankielinen käännös, jonka kustansi Peking University Press. Teos on kirjoitettu kiinan kielen yksinkertaistetulla merkkijärjestelmällä, jota käytetään Manner-Kiinassa.

Kiinankielinen käännös teoksesta What is Digital History? julkaistiin marraskuussa 2023.

Teoksen käännösoikeudet on myyty myös Taiwaniin ja Etelä-Koreaan. Taiwanissa ilmestyvä teos kirjoitetaan kiinan kielen perinteisellä merkkijärjestelmällä ja sen kustantaa Owl Publishing House. Koreankielisen teoksen kustantaa LP Books.

– Digitaalinen historia tarkoittaa informaatioteknologian ja laskennallisten menetelmien käyttöä menneisyyden tutkimuksessa ja tulosten esittämisessä. Se on nouseva ala, joka herättää suurta kiinnostusta kaikkialla. Jo What is Digital History? -kirjan ilmestyminen toi paljon kontakteja, ja uskon, että käännökset vahvistavat verkostoja entisestään, Salmi toteaa.

Luotu 14.02.2024 | Muokattu 14.02.2024