Asiasana: Kulttuurihistoria

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kulttuurihistorian kirjamessut

Aika

27.11.2020 klo 12.00 - 16.30
Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineessa on ollut poikkeuksellisen satoisa kirjakesä ja -syksy. Muun muassa meedioita, lavatansseja, päiväkirjoja ja romantiikkaa esittelevät virtuaalikirjamessut järjestetään perjantaina 27.11.Ohjelma14.00 Avaussanat14.05 Golden Leaves, Burned Books...

Teinitytöt kapinoivat ja kärsivät kasvukivuista myös 1700-luvulla (Väitös: FM Henna Karppinen-Kummunmäki, 18.9.2020, kulttuurihistoria)

Väitöstutkimus 1700-luvun teinitytöistä osoittaa, että nuorten identiteetin rakentaminen ja siitä aiheutuvat ristiriidat ympäröivän yhteiskunnan kanssa eivät ole moderni ilmiö. Turun yliopistossa tarkastettava Henna Karppinen-Kummunmäen väitös osoittaa, että tytöistä ei tullut hetkessä naisia, vaan he kasvoivat vähitellen uuteen rooliinsa aikuisina yhteiskunnan jäseninä.

Uusi tutkimuskirja päiväkirjoista – Mitä päiväkirjat voivat kertoa eletystä elämästä ja historiasta?

08.06.2020

Päiväkirjakirjoittaminen on ollut jo satoja vuosia yksi suosituimpia kirjoittamisen muotoja. Uusi kirja Päiväkirjojen jäljillä – Historiantutkimus ja omasta elämästä kirjoittaminen syventyy päiväkirjojen maailmaan. Kirjan ovat toimittaneet Turun yliopiston kulttuurihistorioitsijat Maarit Leskelä-Kärki, Karoliina Sjö ja Liisa Lalu. Kirjoittajat ovat historian, kulttuurin ja kirjallisuuden tutkijoita.