Asiasana: Kulttuurihistoria

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Uusi tutkimuskirja päiväkirjoista – Mitä päiväkirjat voivat kertoa eletystä elämästä ja historiasta?

08.06.2020

Päiväkirjakirjoittaminen on ollut jo satoja vuosia yksi suosituimpia kirjoittamisen muotoja. Uusi kirja Päiväkirjojen jäljillä – Historiantutkimus ja omasta elämästä kirjoittaminen syventyy päiväkirjojen maailmaan. Kirjan ovat toimittaneet Turun yliopiston kulttuurihistorioitsijat Maarit Leskelä-Kärki, Karoliina Sjö ja Liisa Lalu. Kirjoittajat ovat historian, kulttuurin ja kirjallisuuden tutkijoita.

Tiede- ja taidefestivaali Aboagorassa pohditaan maata, maapalloa ja niiden tulevaisuutta

19.08.2019

Tieteiden ja taiteiden välistä vuoropuhelua edistävässä Aboagora-tapahtumassa syvennytään elämän peruselementteihin tänä vuonna alkavassa The Five Rings -teemakokonaisuudessa. Ensimmäisenä on vuorossa maa, jota tarkastellaan muun muassa arkeologian ja geologian, ympäristö- ja eläinhistorian, kulttuuriperinnön, ekoteologian, runouden, performanssitaiteen ja kuvataiteen keinoin. Aboagora järjestetään Sibelius-museossa 21.–23. elokuuta 2019.

Veikko Litzen -luento

Veikko Litzen (1933–2011) oli ensimmäinen Turun yliopiston kulttuurihistorian professori vuosina 1978–1987. Hänen kaudellaan käynnistyi itsenäisen kulttuurihistorian tieteenalan ja oppiaineen kehittämistyö.