Julkaise avoimena maksutta Radiological Society of North America -kustantajan lehdissä

04.05.2023

Kirjasto on solminut Radiological Society of North American kanssa sopimuksen, joka mahdollistaa Turun yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille lukuoikeuden lisäksi maksuttoman avoimen julkaisemisen lehdissä Radiology, Radiology: Artificial Intelligence, Radiology: Cardiothoracic Imaging ja Radiology: Imaging Cancer. Sopimus sisältää lisäksi lukuoikeuden Radiographics-lehteen. Sopimukseen kuuluvista lehdistä Radiology on tällä hetkellä Julkaisufoorumin tasolla 3 ja Radiology: Artificial Intelligence tasolla 1.  

Sopimus kattaa kirjoittajamaksujen lisäksi kaikki muutkin mahdolliset artikkeleihin liittyvät maksut kuten esimerkiksi värikuvamaksut. Hyväksyttäviä artikkelityyppejä ovat Original Research, Technical Developments, Erratum, Reviews ja Data Resources. Lisenssivaihtoehdot ovat CC-BY tai CC-BY-SA.

Hyväksyttävät vastaavat kirjoittajat tunnistetaan joko kirjoittajan ilmoittaman affiliaation, sähköpostiosoitteen (utu.fi tai tyks.fi) tai pysyvän tunnisteen (esimerkiksi RingGold, ORCID) avulla. Mikäli kirjoittajan oikeutta lisämaksuttomaan avoimeen julkaisemiseen ei tunnisteta artikkelin julkaisuvaiheessa, artikkeli voidaan konvertoida avoimeksi jälkikäteen. Jos kirjoittajalta veloitetaan kirjoittajamaksu virheellisesti, se voidaan myöhemmin palauttaa. 

Sopimukseen neuvoteltiin loppuvuodeksi 2023 maksuton julkaisuoikeus pelkällä lehtien tilausmaksujen hinnalla. Sopimusta on mahdollista ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen jatkaa maksamalla lisäosuus myös avoimesta julkaisemisesta. 

Lisätietoja:

 

Luotu 04.05.2023 | Muokattu 04.05.2023