Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Moikka, olen Hilla Nieminen, toisen vuoden kemian opiskelija. Ikää minulta löytyy 20 vuotta. Alun perin olen kotoisin Ylöjärveltä, Turkuun muutin vuosi sitten opiskelujen perässä ja täällä olen viihtynytkin oikein hyvin. Opiskelen pääaineena kemiaa; sivuaineina minulta löytyvät biokemia, matematiikka ja fysiikka."

Miten päädyit opiskelemaan kemiaa Turun yliopistoon?

"Luonto ja sen ilmiöt ovat aina kiinnostaneet minua. Näitä halusin lähteä tutkimaan enemmän, ja kävinkin lukion luonnontiedepainotteisella linjalla Tampereella. Lukion aikana minulle kirkastui hyvin vahvasti se, että haluan opiskella kemiaa, sillä sen oppi- ja labratunnit sekä kurssisisällöt olivat minusta kiinnostavia ja inspiroivia.

Päädyin opiskelemaan juuri Turkuun, sillä se on lähellä kotipaikkakuntaani, Ylöjärveä, ja lisäksi kurssisisällöt ja mahdollisuudet vaikuttivat mielestäni monipuolisilta, ja juuri sellaisilta, joista olen kiinnostunut luomaan itselleni tulevaisuuden."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Parasta yliopisto-opiskelussa on ehdottomasti yliopistoyhteisö. Lisäksi tapahtumat ovat huippuja, ja niihin on aina superkivaa osallistua porukalla."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Valmistun tulevaisuudessa kemistiksi. Tarkempia urasuunnitelmia ei vielä ole."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Lempipaikkani kampuksella on uusi Aurum-rakennus, jossa kemian laitos nykyisin toimii. Tilat ovat ihanan valoisat ja avarat, ja kaikki hyödylliset palvelut, ravintolasta kuntosaliin, on kasattu saman katon alle."

Lempipaikkasi Turussa?

"Turussa lempparipaikkani on ehdottomasti Kupittaan puisto. Asun kyseisen paikan vieressä, ja siellä tulee vietettyä paljon aikaa lenkkeillen, urheillen sekä söpöjä lintuja ja lampaita ihastellen."

Mitä teet vapaa-ajallasi?

"Vapaa-aikani kuluu lenkkeillessä, kirppistellessä, neuloessa ja heppaharrastuksen parissa viikonloppuisin kotipaikkakunnallani Ylöjärvellä. Tämän lisäksi tykkään katsella sarjoja ja elokuvia sekä viettää aikaa kavereiden kanssa."