Tälle sivulle on koottu tietoa erityisesti toisen asteen opinto-ohjaajien tarpeisiin.

Uutiskirje opinto-ohjaajille

Jos haluat tietoa Turun yliopiston ajankohtaisista opiskelijavalinta-asioista, tule mukaan opinto-ohjaajille tarkoitetulle sähköpostilistalle. Saat neljä kertaa lukuvuodessa ilmestyvän tiedotteen sekä muita ajankohtaisia ilmoituksia sähköpostiisi. Uutiskirjeen tietosuojailmoitus.

Tilaa uutiskirje

Koulutustarjonta

Kahdeksan tiedekuntamme koulutustarjontaan tai eri vaihtoehtoihin koulutusaloittain voi tutustua kätevästi koulutushakumme kautta: utu.fi/koulutushaku Yliopiston opinto-opas eli opintojen rakenne ja koulutusten tarkemmat sisällöt kursseineen eli löytyvät: Peppi-järjestelmästä.

Hakeminen ja hakulomake

Turun yliopistoon haetaan korkeakoulujen yhteishaussa ja erillisvalinnoissa sähköisellä hakulomakkeella. Lisätietoa sivulla utu.fi/fi/opiskelijaksi/hakeminen  tai www.opintopolku.fi.

Opiskelijalähettiläät

Lukioiden on mahdollista pyytää opiskelijalähettiläitä oppitunneille loka-toukokuun aikana kertomaan eri koulutusvaihtoehdoista, opiskelijaelämästä ja vastaamaan lukiolaisten kysymyksiin. Lue lisää lähettiläistä ja täytä tilauslomake.

Tutustumaan Turun yliopistoon

Turun yliopisto tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia tutustua yliopiston monipuoliseen opintotarjontaan ja opiskeluun. Olet tervetullut lukiolaisten kanssa syksyisin järjestettävään Hakijan päivään - abeille ja kolmosille ja keväisin järjestettävään Hakijan päivään - kakkosille.

Yliopisto-opinnot lukiolaisille

Lukioiden opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana toteutettavia yliopisto-opintoja osallistumalla tiedekuntien lukiolaisille avaamaan opintotarjontaan. Lue lisää kurssitarjonnasta ja ilmoittautumisesta.

Kehitä omaa osaamistasi

Tutustu Turun yliopiston jatkuvan oppimisen koulutustarjontaan! Uutuuksina mm. Johdanto kestävään kehitykseen ja kasvatukseen MOOC. Lue lisää Jatkuva oppiminen -sivuilta.

Lisätietoja

Opintoasiainsuunnittelija Tuike Mäntylä
tuike.mantyla@utu.fi
puh. 050 568 1774