Opiskelijat luennolla 13

Tutustu yliopistoon - opinnot, tapahtumat ja info hakijoille

Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia tutustua monipuoliseen opintotarjontaamme ja yliopisto-opiskeluun. Tervetuloa kampukselle paikan päälle tai online!

Tutustumisluennot ja -opinnot

Yliopisto-opinnot lukiolaisille

Lukioiden opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana pääsääntöisesti lähiopetuksena (Turussa tai Porissa) toteutettavia yliopisto-opintoja osallistumalla tiedekuntien lukiolaisille avaamaan opintotarjontaan. Lukiolaisille on tarjolla kursseja useasta oppiaineesta.

Kaikkiin opintoihin on määritelty lukiolaisille erilliset kiintiöt. Opinnot ovat maksuttomia.

Opinnoista kiinnostuneen lukiolaisen on hyvä keskustella asiasta omassa koulussaan ennen ilmoittautumista. Opintoihin haetaan täyttämällä oheinen ilmoittautumislomake. Lukiolainen saa tiedon päätöksestä lomakkeella ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

> Ilmoittautumislomake

Suoritukset tallennetaan Turun yliopiston opiskelijatietojärjestelmään. Jos opiskelija pääsee myöhemmin suorittamaan tutkintoa Turun yliopistoon, suoritukset siirtyvät automaattisesti osaksi opiskelijan suoritustietoja.

Opintojen sisällöistä ja suoritustavoista saa lisätietoa kunkin opintojakson opettajilta ja vastuuhenkilöiltä.

Kasvatustieteiden tiedekunta

Oikeustieteellinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

 

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Teknillinen tiedekunta

 

Turun kauppakorkeakoulu

Turun yksikkö

 

Porin yksikkö

 

> Ilmoittautumislomake

  Avoin yliopisto-opetus - kaikille kiinnostuneille

  Avoimia yliopisto-opintoja kaikista tiedekunnista

  Turun yliopisto järjestää avoimena yliopisto-opetuksena tutkintoihin kuuluvia opintoja kaikista tiedekunnista. Opintoihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet pääsääntöisesti pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinto-oikeuden saa pääsääntöisesti ilmoittautumisen ja opintomaksun perusteella. Maksut ovat enintään 15 euroa/opintopiste. Opintotarjontaan sisältyy myös maksuttomia opintoja.

  Osallistumalla avoimeen yliopisto-opetukseen voit tutustua oppiaineisiin, varmistua oman alasi valinnasta ja hankkia samalla valmiuksia valintakokeisiin. Voit myös suorittaa opintoja, joiden perusteella voit hakea yliopistoon avoimen väylän haussa.

  Avoimien yliopisto-opintojen suorittaminen ei vaikuta hakijan ensikertalaisuuteen. Jos saat tutkinnonsuoritusoikeuden yliopistossa, väylän haussa edellytetyt opinnot hyväksiluetaan tutkinto-opintoihisi. Avoimen yliopisto-opetuksen tarjonnassa on myös maisterihakuihin sopivia opintoja.

  > Lue lisää tutustumiseen sopivista opinnoista

  Tutustu myös avoimen yliopisto-opetuksen Tavoitteena tutkinto? -sivulle koottuihin ohjeisiin:

  > Tavoitteena tutkinto?

  Kysy lisätietoja opintoneuvojalta

  Avoimen yliopisto-opetuksen opintoneuvojalta saat lisätietoja, jos mietit esimerkiksi

  • mitä hyötyä avoimista yliopisto-opinnoista voisi sinulle olla, kun tavoitteenasi on hakea yliopistoon

  • mitä opintoja kannattaisi valita ja millaista opiskelu on.

  > Opintoneuvonnan yhteystiedot

  Avoimen väylän haku Turun yliopistossa

  Jos olet kiinnostunut avoimen väylän hausta, tutustu Avoimen väylä -sivuilla oleviin ohjeisiin ja kysy lisätietoja hakijapalveluista ja tiedekuntien opintoneuvojilta.

  > Avoimen väylä

  Maistiaisluennot lukiolaisille ja podcastit

  Tälle sivulle kerätään lukiolaisia varten yliopiston tarjonnasta luentoja, joille voi vapaasti osallistua. Sivulla on myös linkki Turun yliopiston podcasteihin, joissa Turun yliopiston tutkijat kertovat kiehtovista ja ajankohtaisista kysymyksistä. Osa lukioista hyväksyy yliopistoluentojen seurannan osaksi opo-kurssia (ns. vierailupassi). Keskustele luentojen seuraamisen hyväksymisestä oman opinto-ohjaajasi kanssa.

  Turun yliopiston podcastit

  • Podcasteissa jututetaan eri alojen tutkijoita, kuullaan puheenvuoroja ja professoriluentoja. Myös Turun yliopiston opiskelijalähettiläät eri aloilta jutustelevat opinnoista, opiskelijaelämästä ja tulevaisuuden työnäkymistä.

   Tutustu podcastien aiheisiin tästä linkistä.

  Yleisöluennot

  • Yleisöluennot ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa muun muassa esitellään ajankohtaisia aiheita ja ilmiöitä sekä kerrotaan kansantajuisesti yliopistolla tehtävästä tutkimuksesta.

   Yleisöluennot löydät yliopiston tapahtumakalenterista.

  Syksy 2023

  • Tiedeilta - Silmänliikkeistä tekstin ymmärtämiseen
   18.10.2023 klo 18.30 - 20.00
   Natura, Luentosali XI, Natura, Naturankuja

   Lokakuun Tiedeillassa on mukana Tuomo Häikiö, joka tutkii lukemisen psykologiaa esimerkiksi seuraamalla silmänliikkeitä.
   Lue lisää tästä linkistä

  Aiempia luentotallenteita

  • Digitaalisen oppimisen ja opettamisen esittely (kasvatustieteiden tiedekunta)
   Sanna Oinas ja Sanna Rantanen
   Katso esittely
  • Johdatus digitaalisiin ihmistieteisiin –opintojakson johdantoluento
   Jaakko Suominen
   Katso luentotallenne tästä linkistä.

   Opintojakso tarjoaa monipuolisen yleiskatsauksen digitaalisiin ihmistieteisiin ja sen eri osa-alueisiin. Erityisesti tarkastellaan digitaalisuuden merkitystä ja vaikutusta humanistisessa tutkimuksessa, ja esitellään sekä kvalitatiivisia että kvantitatiivisia menetelmiä, joilla digitaalisuutta ja digitaalista aineistoa voidaan lähestyä. Käsiteltäviä teemoja, työvälineitä ja menetelmiä ovat esimerkiksi tekstinlouhinta, verkosto-analyysi, datan visualisointi, digitaalinen vuorovaikutus ja tietokoneavusteinen tekijäntunnistus.

  • Turun yliopiston tiedelinja
   Turun yliopiston Tiedelinjalla tutkijat ja yleisö keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Katso tallenteet tästä linkistä.

   

  Tapahtumat, messut ja vierailut

  Hakijan päivät marras- ja maaliskuussa

  Järjestämme vuosittain kaksi Hakijan päivää. Syksyn Hakijan päivänä toivotamme abiturientit ja kolmoset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan koulutustarjontaamme ja tiloihimme! Kerromme myös hakemisesta yliopistoon.

  Kevään tapahtuma on suunnattu toisen asteen kakkosluokkalaisille ja sen toteutamme verkkotapahtumana. Päivän aikana kerromme opiskelusta ja opiskeltavista aloista.

  Lue lisää Hakijan päivästä.

  Studia-messut

  Turun yliopisto on vuosittain mukana Studia-messuilla, joka on Suomen suurin valtakunnallinen ura- ja koulutustapahtuma. Studia-messut järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 28. - 29.11.2023.

  Olemme mukana tapahtumassa yhdessä muiden turkulaisten korkeakoulujen kanssa, Opiskelijakaupunki Turku -osastolla. Opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampus on mukana satakuntalaisten korkeakoulujen osastolla (1a29).

  Osastoilla on tavattavissa Turun yliopiston opiskelijoita, opiskelijalähettiläitä ja opintopintoneuvojia, jotka vastaavat sinulle henkilökohtaisesti ura- ja koulutusvalintaa sekä hakemista ja opiskelijavalintaa koskeviin kysymyksiisi!

  Tavataan Studiassa!

  Ryhmävierailut tiedekuntiin

  Yliopisto-opinnoista kiinnostuneet ryhmät voivat tiedustella yliopiston hakijapalveluista (hakijapalvelut@utu.fi) tai tiedekunnista mahdollisuutta tulla tutustumiskäynnille yliopistoon.

  Tutustumismahdollisuudet

  • Humanistinen tiedekunta: opohum(at)utu.fi
  • Kasvatustieteiden tiedekunta: opoedu(at)utu.fi
  • Lääketieteellinen tiedekunta: opomed(at)utu.fi
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta: infosci(at)utu.fi
  • Oikeustieteellinen tiedekunta opolaw(at)utu.fi
  • Teknillinen tiedekunta: opotech(at)utu.fi
  • Turun kauppakorkeakoulu: tseopintotoimisto(at)utu.fi
  • Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: oposoc(at)utu.fi
  Opiskelijalähettiläiden esittelyt ja vierailut

  Opiskelijalähettiläät ovat Turun yliopiston opiskelijoita. He esittäytyvät ja kertovat opiskelusta pitkin lukuvuotta somessa. Voit tavata heidät myös lukiovierailuilla. 

  Lue lisää

  TET-vierailut

  Lukiolaisen on mahdollista suorittaa työelämään tutumisen jakso tutustumalla Turun yliopiston koulutustarjontaan. TET-vierailun aikana nuori saa tietoa opiskelusta, opiskelijaelämästä ja uramahdollisuuksista. 

  Ota yhteyttä hakijapalvelut@utu.fi.

  LUMA-yhteistyö

  Turun yliopiston tiedekeskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus järjestävät tiedepajoja erilaisissa tapahtumissa. Yksikön tehtävänä on toimia vaikuttavana tiedekasvatuksen edistäjänä Varsinais-Suomen alueella, sekä se tukee Turun yliopistossa tehtävää jatkuvaa oppimista.

  Lue lisää

  Alumnitoiminta

  Alumnit muodostavat tärkeän asiantuntijaverkoston niin Suomessa kuin maailmalla. He toimivat yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla ja ovat näin tärkeä osa yliopiston yhteiskunnallista vuorovaikutusta. Turun yliopistolle kasvattiemme osaaminen ja asiantuntemus ovat arvokkaita voimavaroja toimintamme kehittämiseksi sekä opiskelijoidemme tukemiseksi.

  Lue lisää

  Avoimen yliopisto-opetuksen infotilaisuudet

  Avoimena yliopisto-opetuksena järjestettävien opintojen esittelytilaisuuksia järjestetään pääasiassa elo-syyskuussa Turussa ja verkossa (Zoomissa).

  Esittelytilaisuudet ovat tiedekunta- tai oppiainekohtaisia ja ne ovat avoimia kaikille opinnoista kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja kysymään lisää opinnoista ja opiskelusta!

  > Avoin yliopisto-opetus, ks. Tapahtumat-palsta

  Neuvonta

  Hakijapalveluiden neuvonta ja chat

  Voit olla meihin yhteydessä

  Katso tarkemmat hakijapalveluiden ja tiedekuntien opintoneuvonnan yhteystiedot:

  > Hakijapalvelujen yhteystiedot

  Avoimen yliopisto-opetuksen neuvonta

  Avoimen yliopisto-opetuksen yleinen opintoneuvonta:

  > Opintoneuvonnan yhteystiedot

  Avoimen väylän hausta antavat lisätietoja hakijapalvelut ja tiedekuntien opintoneuvojat:

  > Hakijapalvelujen yhteystiedot