Asiasana: Sukupuolentutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Photographs and History -kirjan julkistamistilaisuus

Aika

7.12.2018 klo 14.00 - 16.00
Mitä valokuvat kertovat menneisyydestä ja nykyisyydestä? Uuden teoksen julkistamistilaisuus perjantaina 7.12. klo 14K&H-kustannuksen uudessa teoksessa Photographs and History. Interpreting Past and Present through Photographs joukko tutkijoita tarkastelee valokuva-aineistoja eri aikakausilta ja eri...

Kirjallisuuden ja musiikin alan uutuuskirjojen kavalkadi

Aika

14.12.2018 klo 12.00 - 13.45
OHJELMA • Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja -tutkimusantologiasta kertovat toimittajat, professori emerita Liisa Steinby, yliopistonlehtori Susanna Välimäki ja tutkija Siru Kainulainen. Kirjoittajista paikalla ovat professori Lea Rojola, professori John Richardson, tutkija Viola Parente...

Opiskelu sukupuolentutkimuksen oppiaineessa

Sukupuolentutkimusta voi opiskella alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon sivuaineena. Sukupuolentutkimus on vapaa sivuaine, eikä pääsykokeita järjestetä. Kaikkien tiedekuntien opiskelijat ovat tervetulleita opiskelemaan sukupuolentutkimusta.

Sukupuolentutkimuksen oppiaine

Sukupuolentutkimuksen ydinkysymyksiä ovat keskustelut sukupuolen historiallisista, kulttuurisista ja sosiaalisista suhteista. Sukupuolta tarkastellaan suhteessa muihin identiteettiä määrittäviin eroihin, esimerkiksi seksuaalisuuteen, kansallisuuteen, etnisyyteen, rotuun, ikään, vammaisuuteen ja ruumiin kokoon. 

Yhteistyö sukupuolentutkimuksen oppiaineessa

Sukupuolentutkimuksen oppiaine tekee laajasti yhteistyötä muiden historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen oppiaineiden kanssa sekä monien muiden Turun yliopiston tiedekuntien (erityisesti yhteiskunta-, kasvatus- ja oikeustieteellisten tiedekuntien) oppiaineiden kanssa.