Asiasana: Akateeminen vartti

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Akateemisessa vartissa teatteri avaa tieteeseen elämyksellisen näkymän

06.03.2024

Mitä ovat avaruuden haamuhiukkaset, miten luonnollinen pelko näyttäytyy aivoissamme, miten asuinseutumme kuuluu puheessamme ja millä keinoin saamme ihmisen ja luonnon suhteen tasapainoon? Kysymykset vilisevät ilmassa Turun yliopiston tutkijoiden valmistautuessa Turun Kaupunginteatterin päänäyttämön valloittavaan Akateemiseen varttiin. Tiede on saanut avukseen taiteen.

Tieteen ja taiteen yhdistävä Akateeminen vartti palaa Kaupunginteatterin päänäyttämölle

24.11.2023

Tiedettä teatterin keinoja hyödyntäen esille tuova Akateeminen vartti palaa uudella kokonaisuudellaan Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämölle maaliskuussa 2024. Turun yliopiston ja Turun Kaupunginteatterin yhdessä ideoimassa ja luomassa illassa kahdeksan tutkijaa kertoo työstään ja tutkimuksesta vartin puheenvuoroissaan.

Turun yliopisto jalkautuu teatteriin – Akateeminen vartti Turun Kaupunginteatterin näyttämöllä 16.10.

30.09.2021

Turun yliopiston ja Turun Kaupunginteatteriin yhteistyön oli alun perin tarkoitus toteutua jo keväällä 2020 osana yliopiston 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa, mutta koronarajoitukset siirsivät Akateemisen vartin esityspäivää. Kiinnostusta herättänyt konsepti avaa eri tieteenalojen tutkimuksia yleisölle seitsemällä miniluennolla. Tutkijat tarinoineen valtaavat vihdoin Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämön lauantaina 16.10. klo 14.15 ja klo 19.15.