Näin haet tohtorikoulutettavaksi Turun yliopistoon

Turun yliopistossa toimii 17 UTUGS-tohtoriohjelmaa, jotka kattavat kaikki yliopistossa väitöskirjaansa valmistelevat tohtorikoulutettavat sekä yliopiston edustamat tieteenalat. Tohtorikoulutettavaksi haetaan tohtoriohjelmien kautta.

UTUGS-tohtoriohjelmista voi hakea:
a) oikeutta suorittaa tohtorintutkinto Turun yliopistossa (kaikki hakukerrat)
b) UTUGS-rahoitettua tutkijankoulutuspaikkaa (kerran vuodessa)

Tohtoriohjelmiin voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat lukuvuonna 2019-2020 ovat:

  • 2.-20.9.2019 (opiskeluoikeus 1.1.2020 lukien ja/tai tohtorikoulutettavan määräaikainen työsuhteinen tehtävä)
  • 2.-20.3.2020 (opiskeluoikeus 1.8.2020 lukien)

Jokaisella tohtoriohjelmalla on omat hakuohjeensa ja vaadittavat liitteet, joten tutustu huolellisesti hakuohjeisiin tohtoriohjelman sivuilla ennen hakulomakkeen täyttämistä:

Opiskeluoikeutta tohtorintutkintoon ja syksyisin myös palkallisia UTUGS-tutkijankoulutuspaikkoja haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake eRekry-järjestelmässä. Linkit hakulomakkeisiin löytyvät silloin tutkijakoulun hakujulistukset -sivulta: https://www.utu.fi/fi/tutkimus/tutkijakoulu/haku/tohtoriohjelman-hakujulistukset (ainoastaan hakuaikoina).

Tiedekunta päättää tutkinnonsuoritusoikeuden myöntämisestä hakijalle sekä hakijan ottamisesta työsuhteeseen UTUGS-palkalliselle tutkijankoulutuspaikalle tohtoriohjelman esityksestä. Tämän jälkeen tohtorikoulutettavalla on tohtorintutkinnon suoritusoikeus yhdessä Turun yliopiston tiedekunnassa, ja hän kuuluu ao. tohtoriohjelmaan sekä tutkijakouluun.

Lisätietoja tiedekuntakohtaisilta yhteyshenkilöiltä: