Anestesiologia ja tehohoito

Anestesiologian ja tehohoidon oppiaine tarjoaa kattavaa opetusta lääketieteen opiskelijoille ja erikoistuville lääkäreille sekä alalla toimiville spesialisteille. Oppiaineessamme tehdään innovatiivista tutkimusta yhteistyössä muiden lääketieteen erikoisalojen ja tiedekuntamme perustutkijoiden kanssa.

Oppiaine toimii läheisessä yhteistyössä Turun yliopistollisen keskussairaalan Toimenpide-, Tehohoito- ja Kivunhoitopalvelut (TOTEK) -vastuualueen kanssa. Vastuualue tarjoaa korkealuokkaista potilashoitoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle ja sen leikkausosastot ja niiden henkilökunta osallistuvat opetustyöhön.

Erikoislääkärikoulutuksessa oppiaine vastaa anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärikoulutuksesta. Lisäksi yksikössä voi suorittaa kivunhoitolääketieteen ja sukelluslääketieteen ja ylipainehappihoidon erityispätevyyskoulutuksen sekä ensihoitolääketieteen, lastenanestesiologian ja tehohoidon, neuroanestesiologian, obstetrisen anestesiologian, sydänanestesian ja tehohoitolääketieteen lisäpätevyyskoulutuksen.
  
Järjestämme ammatillista ja tieteellistä toimipaikkakoulutusta, jonka ajantasainen ohjelma on oheisen linkin takana.

Tutustu anestesiologian ja tehohoidon oppiaineeseen