Lasten yliopisto

Tervetuloa Lasten yliopistoon

Turun yliopiston Lasten yliopisto innostaa lapset mielenkiintoisten aiheiden, tekemisen ja kokemisen kautta tieteeseen ja tutkimukseen. Tapahtumissa tarjotaan pieniä vastauksia tieteen suuriin kysymyksiin.
 

lasten yliopsito

​Lasten yliopisto järjestää lukuvuoden aikana tiedekerhoja ja -synttäreitä, keväisin ja joulun alla tiedeluentoja sekä kesäisin tiedeleirejä. Maksuttomilla tiedeluennoilla yliopiston asiantuntijat esittelevät tutkimiaan aiheita lasten näkökulmasta. Tiedekerhoissa ja kesäleireillä lapset pääsevät tekemään tiedettä itse kokeillen. Leirien teemat vaihtelevat fysiikasta robotiikkaan, tähtitieteeseen, biologiaan sekä historiaan. Lasten yliopisto järjestää tilauksesta myös tiedesynttäreitä.

Lasten yliopisto ja Lounais-Suomen LUMA-keskus järjestävät toimintaa yhteistyössä. Tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria tieteen pariin. Lounais-Suomen LUMA-keskus järjestää toimintaa koululaisille, opiskelijoille, opettajille sekä kaikille luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneille. Turun yliopisto aloitti ensimmäisenä Suomessa vuonna 2008 Lasten yliopisto -toiminnan.

Tervetuloa tekemään ja kokemaan tiedettä!