Lasten yliopisto

Tervetuloa Lasten yliopistoon

Turun yliopiston Lasten yliopisto innostaa lapset mielenkiintoisten aiheiden, tekemisen ja kokemisen kautta tieteeseen ja tutkimukseen. Tapahtumissa tarjotaan pieniä vastauksia tieteen suuriin kysymyksiin.
 

lasten yliopsito

​Lasten yliopisto järjestää lukuvuoden aikana tiedekerhoja ja -synttäreitä, keväisin ja joulun alla tiedeluentoja sekä kesäisin tiedeleirejä. Maksuttomilla tiedeluennoilla yliopiston asiantuntijat esittelevät tutkimiaan aiheita lasten näkökulmasta. Tiedekerhoissa ja kesäleireillä lapset pääsevät tekemään tiedettä itse kokeillen. Leirien teemat vaihtelevat fysiikasta robotiikkaan, tähtitieteeseen, biologiaan sekä historiaan. Lasten yliopisto järjestää tilauksesta myös tiedesynttäreitä.

Lasten yliopisto ja Lounais-Suomen LUMA-keskus järjestävät toimintaa yhteistyössä. Tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria tieteen pariin. Lounais-Suomen LUMA-keskus järjestää toimintaa koululaisille, opiskelijoille, opettajille sekä kaikille luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneille. Turun yliopisto aloitti ensimmäisenä Suomessa vuonna 2008 Lasten yliopisto -toiminnan.

Tervetuloa tekemään ja kokemaan tiedettä!

Koronavirustilanteen johdosta Turun yliopiston ohjattuun tiedetoimintaan liittyvät yleisötilaisuudet perutaan ainakin 1.5. asti. Peruutukset koskevat kaikkea Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön järjestämää yleisötoimintaa ja kouluvierailuja, mukaan lukien Lasten yliopiston ja Lounais-Suomen LUMA-keskuksen järjestämät tiedekerhot, syntymäpäivät ja kouluvierailut.
Tilannetta seurataan aktiivisesti ja mahdollisista muutoksista peruutuksiin ilmoitetaan Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön verkkosivuilla ja some-kanavissa.

Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Lisätietoa Turun yliopiston ohjeistuksesta liittyen koronavirukseen on koottu osoitteeseen https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta