Asiasana: Lasten yliopisto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Lasten lauantait kasvitieteellisessä puutarhassa tarjoavat tiedetekemistä koko perheelle

28.09.2021

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa lanseerataan lauantaina 2.10.2021 uusi tiedetapahtumasarja Lasten lauantai. Vuoden 2021 loppuun saakka jokaisen kuukauden ensimmäinen lauantai tarjoaa erityisesti lapsiperheille tiedetempauksia ja työpajoja, joissa päästään itse kokeilemaan ja tiedeseikkailemaan niin kasvihuoneille kuin laboratorioon. Tervetuloa mukaan! 
 

Varsinais-Suomen kuudesluokkalaiset testaamaan tiedettä

08.10.2020

Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Suomen Kulttuurirahasto herättelevät kuudesluokkalaisten innostusta tieteeseen, yliopisto-opiskeluun ja tutkijoiden työhön kutsumalla runsaat kolme tuhatta lasta Varsinais-Suomesta ja Keski-Suomesta Tiedetestaajiksi. Hankkeeseen liittyy vahva tutkimuksellinen osuus, jonka pohjalta syntyy myös Nuorten tiedebarometri eli uutta tietoa nuorten asenteista ja kiinnostuksesta tieteeseen.

Lasten yliopisto järjestää tiedekerhoja ja -synttäreitä

08.10.2019

Lasten yliopisto järjestää jälleen syksyn aikana tiedekerhoja uusilla teemoilla. Aiheina ovat muun muassa fysiikka, robotiikka ja ohjelmointi. Ohjelmassa on muun muassa avaruusraketin, huoneen valaisevan perunan ja joululiman valmistaminen. Tiedesynttäreillä lapset pääsevät tutkimisen lomassa valmistamaan vahaliituja, tutustumaan värien kemiaan ja erilaisiin kemiallisiin reaktioihin.

Ilmoittautuminen Lasten yliopiston tiedeluennoille ja -leireille alkaa 8.3.

07.03.2019

Turun yliopiston järjestämille Lasten yliopiston opastuskierroksille, luennoille ja leireille voi ilmoittautua perjantaina 8.3.2019 klo 12 alkaen. Opastuskierroksilla sukelletaan sademetsän saloihin ja luennoilla ihmisten makumaailman ihmeisiin sekä arkeologian aarteisiin. Leirien teemoina ovat tänä vuonna fysiikka, tähtitiede, robotiikka ja luonnontiede. 

Lasten tiedeluennot

Lasten yliopiston tiedeluennoilla tutkijamme kertovat hätkähdyttäviäkin tarinoita tutkimuksesta ja tieteestä. Tavoitteemme on herättää ja ruokkia uteliaisuutta. Taito kysyä ja kyseenalaistaa vie mukanaan, kun sille antaa pikkusormen.