Neljä tohtoriopiskelijaa keskustelee kirjaston edustalla.

Turun yliopisto palkkaa lähes 50 tohtorikoulutettavaa

31.08.2020

Turun yliopistossa on haettavana 1.–18.9.2020 noin viisikymmentä 1.1.2021 alkaen täytettävää tohtorikoulutettavan määräaikaista tehtävää. Turun yliopiston tutkijakoulun rahoittamia palkkapaikkoja on ollut haettavissa joka syksy jo vuodesta 2013.

Turun yliopistossa tohtorikoulutusta koordinoi Turun yliopiston tutkijakoulu (UTUGS). Se koostuu 17 tohtoriohjelmasta, jotka kattavat Turun yliopiston edustamat tieteenalat. Kaikki Turun yliopistossa tohtoritutkintoaan suorittavat kuuluvat johonkin tohtoriohjelmaan. 

Tohtorikoulutettavan tehtäviin haetaan tohtoriohjelmien kautta. Näitä niin sanottuja palkkapaikkoja voivat tavoitella sekä kaikki nykyiset tohtorikoulutettavat, että samaan aikaan vasta tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta hakevat. Tohtorikoulutettavat palkataan kokopäiväisen väitöskirjatutkimuksen tekemiseen. Tavoitteena on, että tohtorin tutkinto suoritetaan neljän vuoden aikana. 

Kokonaisuudessaan Turun yliopiston tutkijakoulu rahoittaa lähes 200 tohtorikoulutettavaa vuosittain. Valitut tohtorikoulutettavat työskentelevät osana monialaista ja kansainvälistä tutkimusyliopistoa, joka tarjoaa laadukasta koulutusta ja ohjausta. Tutkijanuran lisäksi tohtorikoulutus antaa erinomaiset valmiudet erilaisiin vaativiin asiantuntijatehtäviin 

Turun yliopistossa on alkamassa entistä laajempi tekniikan koulutus. Syksyn haussa tekniikan aloille tohtorikoulutukseen voi hakea useampaan tohtoriohjelmaan. Myös viime vuonna aloittaneeseen, monitieteiseen Eriarvoisuuden, interventioiden ja hyvinvointivaltion tutkimuksen tohtoriohjelmaan (DPInvest) palkataan uusia tohtorikoulutettavia. 

– Tohtoriopintojen oikea-aikainen aloittaminen ja sujuva eteneminen haastavasta koronatilanteesta huolimatta on meille ensiarvoisen tärkeää, toteaa tohtorikoulun johtaja Pirjo Nuutila

– Tervetuloa mukaan osaavaan yhteisöömme tekemään vaikuttavaa tutkimusta!, Nuutila toivottaa.

Luotu 31.08.2020 | Muokattu 31.08.2020