Congressional – Yhdysvaltain kongressin julkaisuja

18.05.2020

Congressional –tietokanta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Yhdysvaltain kongressin historiaan ja toimintaan vuodesta 1789 aina nykypäivään saakka. Mitä oli kongressin agendalla Jimmy Carterin toimikaudella, entä Ronald Reaganin aikana?
 

Tietokanta koostuu kuudesta eri osiosta.

Congress in Context

Congress in Context -osio tarjoaa yhteenvedot kaikista kongressien toimikausista alkaen ensimmäisestä v. 1789 toimikaudesta ja ulottuen uusimpaan 116. toimikauteen v. 2020. Ketkä olivat enemmistössä edustajainhuoneessa ja senaatissa, demokraatit vai republikaanit? Tutki kuinka historialliset tapahtumat, taloustilanne ja maailmantilanne ovat saattaneet vaikuttaa lainsäädäntöön tietyn kongressikauden aikana.

CRS Reports (1916-2010)

Tämä osio sisältää kongressin tutkimuspalvelun puolueettomien tutkijoiden laatimia raportteja. Raportit tarjoavat hyvän lähtökohdan ja taustatietoja niin historiallisten kuin uudempienkin aiheiden tutkimukseen. Raporteista löytyy analyysejä, tilastoja ja yleiskatsauksia. 

Miscellaneous Publications (1830-2010)

Osio sisältää kongressin komiteoiden ja muiden virastojen julkaisuja. Mukana on esimerkiksi kongressin tilaama terrori-iskukomitean (9/11 komission) lähes 600-sivuinen loppuraportti vuodelta 2004. Täältä löytyy myös edustajainhuoneen ja senaatin keskustelupöytäkirjoja (House & Senate Journals). Pöytäkirjojen avulla voi tutkia tietyn päivän tapahtumia, esim. keskusteltiinko tietystä lakiehdotuksesta tai harkittiinko muita samanaiheisia lakiehdotuksia.

Congressional Record (1789-2009)

Congressional Record sisältää pöytäkirjoja edustajainhuoneen ja senaatin keskusteluista. Miten presidenttiehdokas, Delawaren senaattori Joe Biden äänesti v. 1975 tupakkaviljelyn tukemisesta? Täältä löytyy tietoa siitä, miten joku tietty kongressin jäsen on puhunut jostain asiasta tai miten hän on äänestänyt. 

Executive Branch (1789-1932)

Ministeriöiden ja muiden viranomaisten vuosikertomuksia, julkaisusarjoja, ohjeita, ryhmäkirjeitä, päätöksiä ja rekistereitä. Sisältö liittyy keskeisiin tapahtumiin Yhdysvaltain historiassa ja politiikassa sekä talouselämässä. Mukana on esimerkiksi valtiovarainministeriön ohjeistus vuodelta 1892 siitä, miten koleratartuntamaista tulleiden siirtolaisten matkatavarat täytyy desinfioida ennen kuin he saavat luvan tulla maahan. 

Presidential Materials (1789-Present)

Tästä osiosta löytyy presidentin määräyksiä ja tiedotteita, esimerkiksi Donald Trumpin 27.4. allekirjoittama julistus siitä, miten ulkomaalaisten työntekijöiden tulo Yhdysvaltoihin keskeytetään koronaviruksen takia. 

Tietokanta on haettavissa Volter-tietokannasta 
Lisätietoja ja ohjeita: https://proquest.libguides.com/gov_info_home

 

Luotu 18.05.2020 | Muokattu 18.05.2020