Turun Yliopistonmäki kuvattuna ylhäältäpäin niin, että suihkulähde ja Natura-rakennus näkyvät, kuvassa uusia opiskelijoita

Yhteiset kestävyysopinnot avautuvat Turun, Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistojen opiskelijoille

30.08.2022

Turun, Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistojen opiskelijat voivat syksystä alkaen suorittaa yhteisiä kestävyysopintoja, jotka liittyvät monitieteisesti ympäristöön, kestävyyteen ja vastuullisuuteen. Kestävyysopinnot ovat avoimia kaikille kumppaniyliopistojen tutkinto-, jatko- ja vaihto-opiskelijoille.

– Kestävyysopintojen verkosto avaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella kestävyyteen liittyviä opintojaksoja eri korkeakouluista ja tiedekunnista. Verkoston avulla tiivistämme korkeakoulujen yhteistoimintaa ja laajennamme opiskelijoille tarjolla olevien opintojaksojen määrää, kertoo verkoston koordinaatioryhmän puheenjohtaja, yliopistonlehtori Outi Ratamäki Itä-Suomen yliopistosta.

Kolmen yliopiston perustama kestävyysopintojen verkosto on pilotointivaiheessa, ja verkostoon on mahdollista liittää lisää kansallisia korkeakouluja lukuvuodelle 2023–2024.

Ensimmäinen haku opintoihin syksyllä

Kestävyysopintojen ensimmäinen hakukierros on avautunut, ja opintojaksoille voi hakea jatkossa kaksi kertaa lukuvuoden aikana.

Kestävyysopintojen kurssivalikoimaan voi tutustua osoitteessa www.kestavyysopinnot.fi/. Opiskelija voi vapaasti valita kurssitarjottimelta yhden tai useamman kurssin mielenkiintonsa mukaan. Useimpiin opintojaksoihin voi osallistua etänä tai verkon kautta.

Opiskelijat voivat suorittaa kestävyysopintoja ilman, että kurssit sisältyvät omiin pää- ja sivuaineopintoihin. Jos opiskelija haluaa kurssit osaksi pää- ja sivuaineopintojaan, hänen tulee sopia kestävyysopintojen sovittamisesta pää- ja sivuaineopintoihinsa opintokokonaisuudesta vastaavan henkilön kanssa omassa yliopistossaan.

Tutustu opintoihin:

Luotu 30.08.2022 | Muokattu 30.08.2022