Asiasana: luonnon monimuotoisuus ja kestävyys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kolme päivää tiedettä, taidetta ja yhteiskunnallista keskustelua – Seilin tiede- ja kulttuuripäivät 21.–23.8.2025

16.06.2025

Seilin tiede- ja kulttuuripäivät tarjoavat ajankohtaista keskustelua ja kulttuuriohjelmaa 21.–23. elokuuta. Tapahtumassa käsitellään asiantuntijoiden johdolla kiinnostavia teemoja, kuten Saaristomeren tila, kiertotalous, pandemiat ja köyhyys. Luvassa on myös monipuolista kulttuuriohjelmaa, ja mukana ovat muun muassa Pauli Aalto-Setälä, Risto Isomäki ja Vesa Vierikko.

Saaristomerivuosi 2025 kesäkiertue Saaristomerellä 28.6.

11.06.2025

Saaristomeren biosfäärialue yhteistyössä Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa on julistanut vuoden 2025 Saaristomerivuodeksi. Teemavuoden tarkoituksena on esitellä ajankohtaista Saaristomereen kohdistunutta tutkimusta sekä parantaa dialogia tutkijoiden ja paikallisten välillä. Teemavuoden suojelija Pauli Aalto-Setälä ja Saaristomeren tutkimusaseman johtaja Jari Hänninen kiertävät saaristossa 28.6. keskustelemassa Saaristomeren tilasta.

21. kansainvälinen konferenssi uusiutuvista luonnonvaroista ja biojalostamoista pidetään Turussa 2.-4.6.2025

28.05.2025

Kansainvälinen uusiutuvien luonnonvarojen ja biojalostamojen konferenssi, International Conference on Renewable Resources & Biorefineries (RRB), saapuu Turkuun 2.–4. kesäkuuta 2025. RRB-on yksi merkittävimmistä foorumeista biotalouden ja vihreän kemian aloilla. Se kokoaa yhteen asiantuntijoita, tutkijoita, yritysjohtajia ja sijoittajia eri puolilta maailmaa edistämään innovaatioita, jakamaan tietoa ja rakentamaan yhteistyötä.

Kansainvälinen tutkimus ehdottaa lippulaivalajien käsitteen laajentamista monipuolisemmiksi lippulaivakohteiksi luonnonsuojelun edistämiseksi

21.05.2025

Luonnonsuojelun symboleista puhuttaessa mieleen tulevat yleensä tietyt tunnetut lajit, kuten pandat, tiikerit, norsut, jääkarhut tai delfiinit. Tällaisia lippulaivalajeja käytetäänkin laajasti suojelukampanjoissa herättämään yleisön kiinnostusta ja saamaan tukea luonnonsuojelulle. Kansainvälisen tutkijaryhmän tuoreessa tutkimuksessa kuitenkin ehdotetaan, että lippulaivan käsitettä tulisi laajentaa yksittäisistä symbolilajeista monipuolisempiin lippulaivaluokkiin.