Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

  • olet kiinnostunut kommunikaatiosta ja kielestä sekä niiden haasteista, arvioinnista ja kuntoutuksesta 
  • olet motivoitunut kehittymään monipuoliseksi vuorovaikutuksen asiantuntijaksi

Logopedian koulutus on monipuolista ja monitieteistä. Se antaa laajan perspektiivin kommunikoinnin, kielen ja nielemisen ilmiöihin sekä näiden haasteisiin ja kuntoutukseen.

Koulutus antaa valmiudet toimia erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Suurin osa valmistuneista toimii puheterapeutin työtehtävissä sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla. Maisteritutkinnon jälkeen on mahdollista toimia väitöskirjatutkijana ja luoda myöhemmin tutkijan uraa. Logopedian koulutusohjelmasta valmistuneiden työllisyystilanne on erittäin hyvä.

Dynaamisessa ja vireässä Turun yliopiston logopedian oppiaineessa tehdään kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta ja työtä alan kehittämiseksi muuttuvassa yhteiskunnassa. Oppiaineessa arvostetaan vuorovaikutusta opetushenkilökunnan ja opiskelijoiden välillä. Opiskelijat ovat merkittävässä roolissa koulutuksen kehittämisessä ja mukana oppiaineen tutkimusprojekteissa. Opintoihin kuuluu runsaasti puheterapeutin työssä tarvittavien taitojen harjoittelua.

 

Heidi saarijarvi opiskelijalahettilas 1
Logopedian opinnoissa parasta on monipuolisuus, käytännönläheisyys ja mahdollisuus tehdä tulevaisuudessa tärkeää työtä. Puheterapeutteina voimme auttaa ihmisiä ja parantaa heidän elämänlaatuaan.
Heidi Saarijärvi
logopedian opiskelija
Get inspired by science.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

  • puheterapeutti
  • projektitutkija
  • tohtorikoulutettava
  • kouluttaja
  • kuntoutusalan yrittäjä

 

Mihin työtehtäviin koulutuksesta valmistuneet ovat sijoittuneet? Katso töissä.fi-palvelusta