Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

  • olet kiinnostunut vuorovaikutuksesta, kommunikaatiosta ja kielestä, niiden kehityksestä sekä näissä vallitsevista ilmiöistä ja haasteista
  • olet sosiaalinen ja tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa

Logopedian koulutus on monipuolista ja monitieteellistä. Se antaa laajan perspektiivin kommunikoinnin ja kielen kehitykseen ja ilmiöihin sekä näiden vaikeuksiin ja kuntoutukseen.

Suurin osa valmistuneista toimii puheterapeutin työtehtävissä terveydenhuollon tai sosiaalitoimen piirissä, tai yksityisenä ammatinharjoittajana. Osa jatkaa tohtorikoulutettavina maisteritutkinnon jälkeen ja myöhemmin itsenäisinä tutkijoina yliopistolla. Puheterapeuttien sekä myös alan tutkijoiden työtilanne on erittäin hyvä.

Koulutuksesta vastaava Turun yliopiston logopedian oppiaine on dynaaminen ja vireä oppiaine, jossa tehdään kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta mm. kielen prosessien neurokognitiivisistä ja ympäristöllisistä taustatekijöistä. Opiskelijat ovat mukana oppiaineen tutkimusprojekteissa. Oppiaineessa on tiivis vuorovaikutus opetushenkilökunnan ja opiskelijoiden välillä, eli opiskelijat ovat merkittävässä osassa koulutuksen kehittämisessä. Opintoihin kuuluu runsaasti käytännön kliinistä harjoittelua.

 

Heidi saarijarvi opiskelijalahettilas 1
Logopedian opinnoissa parasta on monipuolisuus, käytännönläheisyys ja mahdollisuus tehdä tulevaisuudessa tärkeää työtä. Puheterapeutteina voimme auttaa ihmisiä ja parantaa heidän elämänlaatuaan.
Heidi Saarijärvi
logopedian opiskelija
Get inspired by science.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

  • puheterapeutti
  • projektitutkija
  • tohtorikoulutettava
  • kouluttaja
  • kuntoutusalan yrittäjä

 

Mihin työtehtäviin koulutuksesta valmistuneet ovat sijoittuneet? Katso töissä.fi-palvelusta