Sofia Kahri

Psykologian ja kirjallisuustieteen opiskelija Sofia

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Moikka! Olen Sofia Kahri yhteiskuntatieteellisestä ja humanistisesta tiedekunnasta. Opiskelen tällä hetkellä kahta tutkintoa, psykologiaa toista vuotta ja yleistä kirjallisuustiedettä neljättä vuotta.

Sivuainesalkustani löytyy esimerkiksi suomen kieltä ja logopediaa, mutta tällä hetkellä viihdyn erityisesti luovan kirjoittamisen parissa. Odotan myös innokkaasti valmistuvani humanististentieteiden kandidaatiksi kuluvan syksyn aikana."

Miten päädyit opiskelemaan Turun yliopistoon?

"Olen kotoisin pienestä satakuntalaisesta kylästä, jossa perheeni viljelee yli 300-vuotiasta sukutilaa. Sieltä kumpuavat myös ahkeruus ja uteliaisuus, joiden inspiroimana halusin lähteä selvittämään, kuinka pitkälle voin opiskelupolullani edetä. Sittemmin löysin kaksi mielenkiintoista alaa, joista halusin oppia lisää, käänsin nokan kohti Turkua ja annoin opintojen viedä mennessään."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Turun yliopistossa ja Turussa parasta on ilmapiiri, jossa vanha ja uusi, historia ja tulevaisuus kohtaavat. Inspiroidun herkästi kuunnellessani oman alan huippututkijoiden luentoja, mutta toisinaan innostuminen voi syttyä myös palkitsevassa ryhmätyöprosessissa tai ihan vaan kampuksella kävellessä. Hienointa on kokea aidosti kuuluvansa yhteisöön, jonka yhteisenä tavoitteena on uuden tiedon etsiminen."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Tällä hetkellä haaveilen jatko-opinnoista ja urasta tutkijana. Toisaalta psykologin ja opettajan ammatitkin kiinnostavat, eikä kirjailijan urapolkukaan ole poissuljettu. Hyviä vaihtoehtoja on onneksi monia. Tulevaisuus saa näyttää mihin suuntaan lopulta lähden."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Viihdyn parhaiten Feeniks-kirjastossa, jonka lukusalin valtavasta ikkunasta näkee tuulessa huojuvat puiden lehdet, ja jonka kirjojen keskellä on helppo keskittyä. Monet hyvät esseet ovat saaneet alkunsa siellä!"

Lempipaikkasi Turussa?

"Rakastan ulkoilua, ja Turussa viihdynkin parhaiten Ruissalossa, jossa luonto ja vesi ovat lähellä. Kuuvannokan kallioilla voi irtautua hetkeksi opiskelusta, rauhoittua ja kuunnella merta. Muutaman novellinkin olen siellä istuessani kirjoittanut. Toisaalta myös tuomiokirkon, Luostarinmäen ja muiden kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien tarinat vetävät puoleensa yhä uudelleen."