Asiasana: Diagnostinen radiologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tekoäly voi nopeuttaa aivoinfarktin tunnistamista

30.03.2020

Aivoinfarktin nopea tunnistaminen magneettikuvista (MRI) on tärkeää potilaan hoidon valinnan kannalta. Turun yliopiston ja Turun Valtakunnallisen PET-keskuksen tutkijat kehittivät täysin automatisoidun menetelmän, jonka avulla akuutti iskeeminen muutos voidaan tunnistaa aivojen magneettikuvista. Journal of Neuroscience Methods -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa osoitettiin, että tekoälyn avulla on mahdollista vähentää tähän liittyvää radiologien työkuormaa. 

Opiskelu diagnostisen radiologian oppiaineessa

Radiologian opetukseen kuuluu lyhyt perehdytys kliiniseen radiologiaan lääketieteen prekliinisissä perusopinnoissa. Varsinainen radiologian koulutusjakso lääketieteen opiskelijoille järjestetään opintojen kliinisessä vaiheessa, jossa se on integroitu muuhun kliiniseen opetukseen kuten kirurgiaan ja sisätauteihin. 

Diagnostinen radiologia

Diagnostisen radiologian oppiaineen opetuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet tavallisimpien sairauksien radiologisessa diagnostiikassa, tutkimusindikaatioiden hallinnassa ja tutkimusmenetelmän valinnassa. Oppiaineen tutkimustoiminnan painopistealueina ovat magneettikuvauksen kliiniset, funktionaaliset ja metaboliset sovellutukset.