Asiasana: lainsäädäntö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkimus tunteiden sekä käyttäytymisen suhteesta seksuaaliseen suostumukseen

10.12.2021

Oletko kuullut seksuaalirikoslainsäädännön laajasta uudistuksesta Suomessa? Haluaisitko osallistua tutkimukseen, joka kartoittaa suomalaisten käyttäytymistä liittyen lakiuudistuksen tuleviin pykäliin? Turun yliopiston psykologian ja logopedian laitoksella on käynnissä yhteistyössä Åbo akademin kanssa toteutettava tutkimus, jossa selvitetään suomalaisten seksuaaliseen suostumukseen liittyviä tunteita ja käyttäytymistä.

Oikeudenkäynnin julkisuuslaki ei aina suojaa rikoksen uhrin yksityiselämää (Väitös: OTK Satu Rantaeskola, 21.5.2021, rikosoikeus)

Satu Rantaeskola tutki Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan asianomistajan yksityiselämän suojaa rikosprosessissa. Tutkimuksessa selvisi, että asianomistajan yksityiselämää koskevien tietojen suoja on osin sattumanvaraista ja että sitä koskevan lainsäädännön muuttaminen on välttämätöntä.

Opetus- ja kasvatusala Brahea-keskuksessa

Haluatko kehittää ammatillista osaamistasi ja edetä työurallasi joustavasti työn ohella opiskellen? Oletko kiinnostunut räätälöimään kanssamme tarpeidenne mukaista koulutus- ja kehittämistoimintaa? Tarjoamme yliopistollista täydennyskoulutusta, työnohjausta sekä konsultointi- ja kehittämispalveluja opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle sekä sidosryhmille. Tervetuloa tekemään yhteistyötä kanssamme!