Asiasana: työyhteisö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Maahanmuuttajataustaisen varhaiskasvatushenkilöstön kokemus työyhteisöön kuulumisesta linkittyy kielitaitoon ja sosiaalisten suhteiden laatuun työpaikalla (Väitös: KM Monika Haanpää, 10.3.2023, kasvatustiede)

Suomen kielen taito, ammatillinen ja henkilökohtainen itsetunnon vahvuus, sosiaaliset suhteet työpaikalla sekä työyhteisön hyväksyntä ja arvostus heijastuvat suoraan siihen, miten hyvin maahanmuuttajataustaiset varhaiskasvatuksen opettajat ja lastenhoitajat kokevat olevansa osa päiväkodin työyhteisössä. Näin toteaa Monika Haanpää Turun yliopistoon tekemänsä väitöstutkimuksen tuloksena.

Työyhteisösovittelun onnistuminen edellyttää yhteistä ymmärrystä ja esihenkilön tukea (Väitös: VTM Tuula Kaitsaari, 25.3.2022, sosiaalityö)

18.03.2022

Korjaava työyhteisösovitteluprosessi ja sovittelijoiden toiminta edistävät ristiriitatilanteiden ratkaisua ja koettua työhyvinvointia, mutta aina sovitteluprosessin läpikäynti ei riitä ristiriidan ratkaisemiseksi. Asiaa väitöstyössään tutkineen Tuula Kaitsaaren mukaan sovittelutilanteiden jälkeen työhyvinvointi heikkeni erityisesti silloin, jos sovitteluun osallistuneet kokivat, ettei esihenkilö tukenut muutosta.