Asiasana: maahanmuuttaja

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Maahanmuuttajataustaisen varhaiskasvatushenkilöstön kokemus työyhteisöön kuulumisesta linkittyy kielitaitoon ja sosiaalisten suhteiden laatuun työpaikalla (Väitös: KM Monika Haanpää, 10.3.2023, kasvatustiede)

Suomen kielen taito, ammatillinen ja henkilökohtainen itsetunnon vahvuus, sosiaaliset suhteet työpaikalla sekä työyhteisön hyväksyntä ja arvostus heijastuvat suoraan siihen, miten hyvin maahanmuuttajataustaiset varhaiskasvatuksen opettajat ja lastenhoitajat kokevat olevansa osa päiväkodin työyhteisössä. Näin toteaa Monika Haanpää Turun yliopistoon tekemänsä väitöstutkimuksen tuloksena.

Kulttuurinen moninaisuus, maahanmuutto ja kotoutuminen

Turun yliopiston hallitus lakkauttanut Turun yliopiston Brahea-keskuksen toiminnot osana yliopiston talouden tasapainottamisohjelmaa.

Korkeakoulutetuille maahanmuuttajille suunnatut palvelut ovat siirtyneet osaksi SIMHE-palveluja: https://www.utu.fi/simhe.

Kulttuurinen moninaisuus on yhä useammille meistä arkipäivää. Kulttuuritietoisia työkäytäntöjä ja kaksisuuntaista kotoutumista tarvitaan edistämään hyviä yhteiskuntasuhteita kaikilla aloilla.

SIMHE – Koulutus- ja ohjauspalvelut maahanmuuttajille

Turun yliopiston SIMHE-palvelut tarjoaa koulutus- ja uraohjausta maahanmuuttajien korkeakoulutukseen ja siihen liittyvissä työelämän kysymyksissä. Lisäksi SIMHE-palveluihin kuuluu suomen kielen pienryhmä- ja yksilöopetusta sekä työhaku- ja kielitutkintovalmennuksia suomeksi. Ohjaus ja koulutukset toteutetaan kasvokkain, luokassa tai etäyhteydellä (Zoom, Teams).

Tervetuloa verkostoomme!