Yritysyhteistyö lääketieteellisessä tiedekunnassa

Lääketieteellinen tiedekunta on osa Turun ainutlaatuista terveysalan innovaatioekosysteemiä, jossa neljän korkeakoulun ja sairaanhoitopiirin lisäksi vaikuttaa noin 100 bio- ja lääkealan yritystä.

Teemme yritysten kanssa monipuolista tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä sekä suunnittelemme koulutusohjelmien sisältöä valmistuvien opiskelijoiden kilpailukyvyn vahvistamiseksi työmarkkinoilla. Tiedekunta pyrkii myös aktiivisesti etsimään uusia yritysyhteistyön muotoja mm. järjestämällä mahdollisuuksia yritysedustajien ja yliopiston tutkijoiden tapaamisiin.

Yliopistotason yhteistyösopimuksen ovat solmineet kaksi kansainvälistä lääkejättiä, MSD ja Roche.

Tutustu yhteistyömahdollisuuksiin

Palvelut yrityksille

Yritykset ovat tervetulleita hyödyntämään tiedekunnan monipuolisia tutkimuspalveluita ja -infrastruktuureja. Palveluyksiköiden henkilöstö auttaa mielellään tutkimusprotokollien suunnittelussa ja tukee datan analysoinnissa. Tiedekunta auttaa myös mielellään yrityksiä löytämään uusia tutkimuskumppaneita Corner Corner -tapahtumissa.

Esimerkkejä palveluistamme

Hyödynnä opiskelijan osaamista

Koulutusohjelmista valmistuneet alumnit osallistuvat opetuksen toteutukseen, ja monet yritykset ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa koulutuksen sisältöä ohjausryhmä- tai neuvottelukuntatyöskentelyssä. Opiskelijat tekevät myös opinnäytetöitään yritysyhteistyönä.

Tiedekunta koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriön Jobitti-kärkihanketta, joka tähtää bio- ja lääkealan koulutuksessa yrittäjämäisen ajattelun kehittämiseen, sekä yritystietouden ja työelämävalmiuksien lisäämiseen heti koulutuksen alusta alkaen.

Tohtorikoulutuksessa yhteistyötä tehdään Orion Oyj:n kanssa industrial PhD -ohjelman puitteissa, joka on osa Lääketutkimuksen tohtoriohjelman toimintaa.