Mikko Pohjola Aistikattilassa

Yritysyhteistyö lääketieteellisessä tiedekunnassa

Terveyskampus Turun jäsenenä lääketieteellinen tiedekunta on osa Turun ainutlaatuista terveysalan innovaatioekosysteemiä, jossa hyvinvointialueen ja neljän korkeakoulun lisäksi vaikuttaa noin 100 bio- ja lääkealan yritystä.

Teemme yritysten kanssa monipuolista tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä sekä suunnittelemme koulutusohjelmien sisältöä valmistuvien opiskelijoiden kilpailukyvyn vahvistamiseksi työmarkkinoilla. Tiedekunta pyrkii myös aktiivisesti etsimään uusia yritysyhteistyön muotoja mm. järjestämällä mahdollisuuksia yritysedustajien ja yliopiston tutkijoiden tapaamisiin.

Yliopistotason yhteistyösopimuksen ovat solmineet kaksi kansainvälistä lääkejättiä: Roche ja Bayer. Lisäksi tiedekunta tekee yhteistyötä Terveystalon ja Mehiläisen kanssa.

Tutustu yhteistyömahdollisuuksiin

Palvelut yrityksille

Yritykset ovat tervetulleita hyödyntämään tiedekunnan monipuolisia tutkimuspalveluita ja -infrastruktuureja. Palveluyksiköiden henkilöstö auttaa mielellään tutkimusprotokollien suunnittelussa ja tukee datan analysoinnissa. Tiedekunta auttaa myös mielellään yrityksiä löytämään uusia tutkimuskumppaneita mm. Corporate Corner -tapahtumissa.

Esimerkkejä palveluistamme

Hyödynnä opiskelijan osaamista

Koulutusohjelmista valmistuneet alumnit osallistuvat opetuksen toteutukseen, ja monet yritykset ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa koulutuksen sisältöä ohjausryhmä- tai neuvottelukuntatyöskentelyssä. Opiskelijat tekevät myös opinnäytetöitään yritysyhteistyönä.

Tiedekunta koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriön Jobitti-kärkihanketta, joka tähtää bio- ja lääkealan koulutuksessa yrittäjämäisen ajattelun kehittämiseen, sekä yritystietouden ja työelämävalmiuksien lisäämiseen heti koulutuksen alusta alkaen.

Tohtorikoulutuksessa yhteistyötä tehdään Orion Oyj:n kanssa industrial PhD -ohjelman puitteissa, joka on osa lääketutkimuksen tohtoriohjelman toimintaa.

Anssi Linnankivi
Kumppanuutemme Turun yliopiston ja Tyksin kanssa luo erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyötä, edistää tutkimusta sekä kehittää potilaiden polkuja kokonaisvaltaisesti.
Anssi Linnankivi
lääketieteellinen johtaja, Roche Oy
Kaisla Lahdensuo
On hienoa päästä kehittämään ja täydentämään tulevien terveydenhuoltoalan ammattilaisten osaamista tarjoamalla heille kattavia ja laadukkaita koulutusmahdollisuuksia tiiviissä yhteistyössä yliopistojen kanssa.
Kaisla Lahdensuo
lääketieteellinen johtaja, Mehiläinen Oy