Mediakutsu: Tervetuloa tutustumaan Turun yliopiston uuteen kestävän ruokakehityksen ja -kulutuksen Flavoria-tutkimusravintolaan ja Aistikattilaan

21.05.2019

Turun yliopiston Flavoria-tutkimusalusta ja -ravintola on paikka, jossa tutkijat ja liiketoiminnan kehittäjät pääsevät tuottamaan uutta tieteellistä tietoa ja innovaatioita ihmisten aitoja kokemuksia ketterästi tutkimalla ja testaamalla. Tavoitteena on keksiä uusia ratkaisuja kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin tarpeisiin. 

Kutsumme median edustajat tutustumaan tutkimusravintola Flavoriaan (Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10) maanantaina 27.5. klo 10.00–12.30. Toivomme ilmoittautumiset perjantaina 24.5. klo 16.00 mennessä osoitteessa: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=7690 

Kupittaalla, Medisiina D:ssä toimiva Flavoria on niin kutsuttu Living Lab – tosielämän tutkimuslaboratorio. Sen runkona palvelee 1000 päivittäisasiakkaan lounasravintola ja kahvila. Tutkimustoimintaan Flavorian kävijät voivat osallistua vaivatta arkensa lomassa. Tämän mahdollistavat MyFlavoria-puhelinsovellus ja ruokatilan yhteydessä toimiva moniaistilaboratorio Aistikattila. 

Flavoriassa tehdään sekä uraauurtavaa tieteellistä huippututkimusta, että soveltavaa kaupallista tutkimusta yritysten kehitystarpeisiin. Elintarvikeyrityksille Flavoria tarjoaa monenlaisia tutkimus- ja kehitysmahdollisuuksia, kuten kuluttajaymmärrystä innovoinnin tarpeisiin sekä nopeita testauksia uusien tuoteaihioiden kehitykseen. Flavorian fasiliteetit luovat ihanteelliset puitteet myös uusien ruokaan liittyvien teknologisten ja sosiaalisten innovaatioiden kehitykselle.
Turun yliopiston funktionalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus kutsuu mediain edustajat tutustumaan tiloihin ja testaamaan uusia sovelluksia. 

Ohjelma 

  • Flavorian esittely Aistikattilassa
  • Flavorian linjaston toiminnan esittely ja lounas tutkimusravintolassa
  • Jälkiruuaksi kukkakaalijäätelö-tasting Aistikattilan moniaistisessa ympäristössä

Lisätietoja kaupallisesta yhteistyöstä Flavoriassa

Luotu 21.05.2019 | Muokattu 22.05.2019