Turun yliopisto palkkaa lähes 50 tohtorikoulutettavaa

28.08.2019

Turun yliopistossa on haettavana 2.–20.9.2019 noin viisikymmentä 1.1.2020 alkaen täytettävää tohtorikoulutettavan määräaikaista tehtävää. Kyseessä on jo seitsemäs vuosi, kun Turun yliopiston tutkijakoulun rahoittamat palkkapaikat avataan haettavaksi. Tällä kertaa mukana on myös uusi Suomen Akatemian lippulaivaohjelmaan kuuluvan INVEST-hankkeen tohtoriohjelma.

Turun yliopistossa tohtorikoulutusta koordinoi Turun yliopiston tutkijakoulu (UTUGS). Se koostuu 17 tohtoriohjelmasta, jotka kattavat Turun yliopiston edustamat tieteenalat. Kaikki Turun yliopistossa tohtoritutkintoaan suorittavat kuuluvat johonkin tohtoriohjelmaan. 

Tohtorikoulutettavan tehtäviin haetaan tohtoriohjelmien kautta, ja niitä voivat tavoitella sekä nykyiset tohtorikoulutettavat että vasta syyskuussa opiskeluoikeutta hakevat. Tohtorikoulutettavat palkataan kokopäiväisen väitöskirjatutkimuksen tekemiseen. Tavoitteena on, että tohtorin tutkinto suoritetaan neljän vuoden aikana. 

Kokonaisuudessaan Turun yliopiston tutkijakoulu rahoittaa lähes 200 tohtorikoulutettavaa vuosittain. Valitut tohtorikoulutettavat työskentelevät osana monialaista tutkimusyliopistoa, joka tarjoaa laadukasta koulutusta. Viime vuosina Turun yliopistossa on panostettu erityisesti nuorten tutkijoiden jatkouran tukemiseen sekä tohtorikoulutuksen elinkaaren digitalisointiin.

Turun yliopiston tohtoriohjelmakokonaisuus kasvoi kesäkuussa uudella Invest-tohtoriohjelmalla, joka on osa yliopiston Inequilities, Interventions and New Welfare State (INVEST) -lippulaivaohjelmaa. Lippulaivan tavoitteena on parantaa lasten ja nuoreten hyvinvointia eriarvoistumisen, interventioiden ja hyvinvointivaltion tutkimuksen avulla. Yliopiston tutkijakoulun kautta ohjelmalla on 10 palkkapaikkaa käytettävissään, sen toimintaa kehittää yliopisto-opettaja Patricia McMullin ja lippulaivan päätutkijoiden lisäksi ohjaajina voivat toimia useat mukaan tulleet muut tutkijat. 

– Nyt on oikein hyvä ajankohta hakea tähän uuteen ohjelmaan, kannustaa ylipiston tutkijakoulun johtaja professori Pirjo Nuutila.

Hakuilmoitus julkaistaan 2.9. tutkijakoulun verkkosivuilla.

Lisätietoja

Elise Pinta, yksikön päällikkö, p. 040 161 2970, utugs@utu.fi
 

Luotu 28.08.2019 | Muokattu 28.08.2019