Asiasana: Turun yliopiston tutkijakoulu (UTUGS)

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto palkkaa lähes 50 tohtorikoulutettavaa

28.08.2019

Turun yliopistossa on haettavana 2.–20.9.2019 noin viisikymmentä 1.1.2020 alkaen täytettävää tohtorikoulutettavan määräaikaista tehtävää. Kyseessä on jo seitsemäs vuosi, kun Turun yliopiston tutkijakoulun rahoittamat palkkapaikat avataan haettavaksi. Tällä kertaa mukana on myös uusi Suomen Akatemian lippulaivaohjelmaan kuuluvan INVEST-hankkeen tohtoriohjelma.

Tohtorikoulutettavan uraohjaus ja urapolku

Tohtoritutkinnon suorittaneista noin kolmasosa työllistyy alku-uransa aikana yliopistoihin. Akateeminen yliopistoura rakentuu kuitenkin vain noin 10 prosentille kaikista tohtoreista. Muut löytävät paikkansa julkishallinnosta, elinkeinoelämästä tai kolmannen sektorin palveluksesta. Opetus- ja tutkimusmahdollisuuksia tarjoavat myös ammattikorkeakoulut.  Tämän oppaan tarkoitus on ohjeistaa tohtorikoulutettavien urasuunnittelua, jonka tukena toimivat väitöskirjan ohjaaja(t), tutkijakoulu ja yliopiston työelämäpalvelut.

TOHTOS - Tohtorit työelämään

Viiden yliopiston yhteistyössä toteutettama TOHTOS-projekti loi keväällä 2018 yhteensä sata tohtoritarinaa. Youtube-videoilla eri alojen tohtoriopiskelijat kertovat, millaista osaamista tulevilla tohtoreilla on, ja miten siitä on hyötyä myös akateemisen maailman ulkopuolella. 

Tohtoriohjelmat

Turun yliopistossa toimii 17 tohtoriohjelmaa, jotka kattavat kaikki väitöskirjaansa valmistelevat tohtorikoulutettavat ja yliopiston edustamat tieteenalat.

Tulevat tohtorit tiivistivät osaamisensa sadan sekunnin videolle

14.03.2018

Yhteensä 22 tohtoriksi kouluttautuvaa turunyliopistolaista kertoo 100 sekunnin videoissaan, millaisia taitoja koulutus on heille antanut ja millaista hyötyä tohtorin palkkaavat työnantajat saavat. Videot ovat osa viiden yliopiston yhteisponnistusta.

​Tohtorikoulutettava Annastiina Mäkilä kertoo videolla tekevänsä mielellään jo tohtorikoulutuksen aikana yhteistyötä esimerkiksi kolmannen sektorin kanssa.

Kolmen minuutin tiedeluentokilpailun finaali 9.3.

21.02.2017

Three minute thesis eli kolmen minuutin tiede-esitysten kilpailun finaali käydään päärakennuksen Tauno Nurmela –salissa torstaina 9.3. Alkukarsinnoissa paikan finaaliin nappasi viisi ihmistieteiden ja viisi lääke- ja luonnontieteiden tohtorikoulutettavaa. Voittajan esitys kilpailee kansainvälisessä 3MT-kilpailussa.