Kirjastot avataan rajoitetusti 10.8.2020 alkaen

01.07.2020

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan elokuussa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön rajoitetuin palveluajoin.

Ota yhteyttä kirjastoon sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@utu.fi, jos et kuulu yliopistoyhteisöön ja sinulla on kysymyksiä kirjaston aineistojen tai tilojen käytöstä tai omista lainoistasi.

Kirjaston tarjoamia poikkeustilanteen palveluita laajennetaan 10.8. alkaen

Kirjastot ovat toistaiseksi avoinna Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle rajoitetuin aukioloajoin. Tarkemmat kirjastokohtaiset aukioloajat ovat kirjaston verkkosivuilla. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat, opiskelutilat sekä kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat ovat käytettävissä kirjastojen aukioloaikoina.

Yliopiston linjauksen mukaisesti rakennusten ulko-ovet pidetään lukittuina, mutta henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä. Lisätietoa kulkuoikeuksista yliopiston intrassa (utu-tunnuksella) ja osoitteista helpdesk@utu.fi, kulkuoikeudet@utu.fi.

Asiakastiloihin luodaan olosuhteet, joilla mahdollistetaan yliopiston linjausten mukainen työskentely ja varmistetaan henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus. Käytössä olevia lukupaikkoja vähennetään niin, että turvavälit tulevat huomioiduiksi ja asiakasmäärä rajataan max 50 henkilöön/kirjasto.

Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, älä tule yliopistolle.

Maskisuositusta sovelletaan Turun yliopiston kampuksilla. Kaikkien on syytä käyttää maskeja yliopiston yhteisissä sisätiloissa ja erityisesti paikoissa, joissa liikennettä on paljon. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi luentosalien, luokkien, palvelupisteiden, uloskäyntien, ruokaloiden ja muiden vastaavien edustat.

Kirjastoissa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käytettävissä:

• Kirjastojen asiakaspalvelut (ml. kaukopalvelu)
  • Itsepalvelulainaus ja –palautus
  • Kirjastojen kokoelmat ja aineistot
  • Normaalit laina-ajat, lainauskäytännöt ja varauskäytännöt
  • Monitoimilaiteet tulostukseen ja skannaukseen
  • Kirjastojen opiskelutilat ja kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat
    • Kirjastoon järjestetään muutamia etukäteen varattavia opiskelupisteitä esim. vapaakappaleita tutkimaan tuleville. Jos haluat varata paikan, ota yhteyttä kirjasto@utu.fi
  • Varattavat työasemat kuten verkkoarkisto, radio- ja televisioarkisto sekä mikrofilmin ja -kortin lukulaiteet kts. tarkemmat tiedot kirjaston verkkosivuilta
  • Raision sanomalehti- ja pienpainatepalvelujen lukutilaan pääsee kaksi henkilöä kerrallaan etukäteisvarauksella sähköpostitse kirjasto@utu.fi.
  • Erikoisjärjestelyitä riskiryhmiin kuuluville, lisätietoa kirjasto@utu.fi

Vielä suljettuna tai pois käytöstä:

• Ryhmätyö- ja kokoushuoneet sekä Paasikivi-it-luokka
  • Kirjaston lainalaitteet (läppärit, tabletit. laskimet)
  • Osa asiakaspäätteistä ja lukupaikoista

Kirjaston rajoitettu avaaminen perustuu yliopiston tekemiin linjauksiin. Kirjaston palautumissuunnitelma on joustava ja ohjeita päivitetään sitä mukaa kuin yliopisto päivittää omaa ohjeistustaan.

Luotu 01.07.2020 | Muokattu 23.10.2020