Kirjastot avataan rajoitetusti 10.8.2020 alkaen

01.07.2020

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan elokuussa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön rajoitetuin palveluajoin. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat, opiskelutilat sekä kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat ovat käytettävissä kirjastojen kesäaukioloaikojen mukaan.

Kirjaston tarjoamia poikkeustilanteen palveluita laajennetaan 10.8 alkaen

Kirjastot ovat elokuussa avoinna kesäaukioloaikojen mukaisesti kts. tarkemmat kirjastokohtaiset aukioloajat. Syksyn aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Asiakastiloihin luodaan olosuhteet, joilla mahdollistetaan yliopiston linjausten mukainen työskentely ja varmistetaan henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus. Käytössä olevia lukupaikkoja vähennetään niin, että turvavälit tulevat huomioiduiksi ja asiakasmäärä rajataan max 50 henkilöön/kirjasto.

Yliopiston linjauksen mukaisesti rakennusten ulko-ovet pidetään lukittuina, mutta henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina kulkulätkällä. Lisätietoa kulkuoikeuksista yliopiston intrassa (utu-tunnuksella) ja osoitteista helpdesk@utu.fi, kulkuoikeudet@utu.fi.

Kirjastoissa käytettävissä:

• Kirjastojen asiakaspalvelut (ml. kaukopalvelu)
  • Itsepalvelulainaus ja –palautus
  • Kirjastojen kokoelmat ja aineistot
  • Normaalit laina-ajat, lainauskäytännöt ja varauskäytännöt
  • Monitoimilaiteet tulostukseen ja skannaukseen
  • Kirjastojen opiskelutilat ja kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat
    • Kirjastoon järjestetään muutamia etukäteen varattavia opiskelupisteitä esim. vapaakappaleita tutkimaan tuleville. Jos haluat varata paikan, ota yhteyttä kirjasto@utu.fi
  • Varattavat työasemat kuten verkkoarkisto, radio- ja televisioarkisto sekä mikrofilmin ja -kortin lukulaiteet kts. tarkemmat tiedot kirjaston verkkosivuilta
  • Erikoisjärjestelyitä riskiryhmiin kuuluville, lisätietoa kirjasto@utu.fi

Vielä suljettuna tai pois käytöstä:

• Ryhmätyö- ja kokoushuoneet sekä Paasikivi-it-luokka
  • Kirjaston lainalaitteet (läppärit, tabletit. laskimet)
  • Osa asiakaspäätteistä ja lukupaikoista

Kirjaston rajoitettu avaaminen perustuu yliopiston tekemiin linjauksiin. Kirjaston palautumissuunnitelma on joustava ja ohjeita päivitetään syksyllä sitä mukaa kuin yliopisto päivittää omaa ohjeistustaan.

Educariumin noutopiste on kiinni 5. – 7.8. – noutopiste puretaan ja varaukset palautetaan

Elokuun alkuun asti aineiston varaaminen noudettavaksi on mahdollista yliopistoyhteisön jäsenille poikkeusjärjestelyin.

Edun noutopiste suljetaan 5.8.2020

• valmiiksi lainatut kirjat, joita ei ole haettu 4.8. mennessä, palautetaan
  • palautukset kuljetetaan kirjojen kotiyksiköihin, joissa ne hyllytetään ja ovat taas käytettävissä

Kirjastot avataan 10.8. jolloin myös varausten tekeminen ja nouto tapahtuvat normaalien käytäntöjen mukaan.

• yleiskokoelman kirjoja voi varata 31.7. – 7.8., mutta niitä ei kuljeteta enää Educariumiin
  • 31.7. jälkeen varattujen kirjojen nouto tapahtuu normaalisti ko. kirjastoista niiden avauduttua
  • hyllyssä olevia kurssikirjoja ei voi enää varata 30.7. jälkeen

Lisätietoja kirjasto@utu.fi